Nayteikkuna

Persoonallinen soittaja, erikoisia soittimia

Kesäkuussa  Suomeen saapuvan legendaarisen Yhdysvaltalaisen W.A.S.P –yhtyeen kitaristi Douglas Blair on kustomoinut ja valmistanut kitaroita jo yli kahden vuosikymmenen ajan. Nyt on mahdollista tutustua näihin soittimiin ja niiden suunnitteluperiaatteisiin omakohtaisesti, sillä Blair pitää sunnuntaina 8. kesäkuuta Tampereella, Kulttuuriravintola Kivessä presentaation aiheesta.

Blair suunnittelee ja valmistaa uniikkeja kitaroita, joita hänellä itsellään on studio- ja keikkakäytössä. Tärkeänä yksityiskohtana Blair pitää soittimen sähköisen ja fyysisen suunnittelun yhdistämistä, minkä kautta Blairin soitinmallistot avaavat uusia mahdollisuuksia kitaristeille. Suunnitteilla on myös yhteistyötä tunnettujen kitaravalmistajien kanssa.

Tampereelle Blair on luvannut tuoda  Mutant Twin-, GuitarCross- ja ASIA -soitinmallit, joiden kautta kitaristi erottautuu muista sekä musiikkityylillisesti että visuaalisesti. Blair on kehittänyt soittimistaan ainutlaatuisia työkaluja, jotka mahdollistavat uudenlaisia soittotyylejä ja ennen kokemattomia musikaalisia ulottuvuuksia. Samalla hän on luonut tunnistettavan oman tyylinsä, jota Blair myös esittelee soittimiensa avulla.

Blairin Mutant Twin -kitaramalli on tuplakaulainen elektroakustinen kitara, jossa samaan kevennettyyn runkoon on yhdistetty sekä sähkö- että akustinen teräskielinen kitara.
ASIA -elektroakustisessa kitaramallissa yhdistetään teräskielisen ja nylonkielisen kitaroiden äänimaailmat uudella tavalla. 12 -kielisen kitaran tavoin parikieliksi asemoidut ja sähköisesti vahvistetut teräs- ja nylonkielet soivat keskenään hieman eri vaiheessa ja tuloksena on uniikki soundi.

Blairin GuitarCross-soitinmallistossa yhdistyvät innovatiivisesti sähkökitaroiden ja -bassojen äänimaisemat. Kahdeksankielisellä GuitarCross -soittimella kitaristi voi puolestaan samanaikaisesti soittaa sekä kitara- että bassokuviot ja näin saadaan aikaan aiempaa laajempi soundikenttä.

Tilaisuus on avoin kaikille kitarasuunnittelusta kiinnostuneille, soitinrakentajille, muusikoille ja tietenkin kaikille W.A.S.P. -faneille!

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Kulttuuriravintola Kivi
Keskustori 2, Tampere
Sunnuntai 8.6.2014

Kello 15.00

Douglas Blairin signal2noise -kotisivut

Douglas Blairin Facebook-sivut
 

Lisätietoja:
Anssi Nuutinen / Oakbridge Instruments
Yhteistyössä mukana: Tampere Guitar Festival

16.05.2014
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy