Prolight + Sound siirretään vuodelle 2022

Image

Frankfurtin messuilta tiedotetaan, että pandemian edelleen jatkuessa kaikki kevätkauden messutapahtumat joudutaan perumaan. Prolight + Sound järjestetään seuraavan kerran 2022.


Syy on selkeä. Kevään aikana yleisötapahtumien järjestämistä säännellään Saksassa erittäin voimakkaasti ja kun päälle lasketaan matkustusrajoitukset, ei kansainväliset mitat täyttäviä messuja ole mahdollista järjestää. Typistetty tapahtuma ei palvelisi myöskään näytteilleasettajien tavoitteita, joten katseet on nyt käännetty suoraan seuraavaan vuoteen.

– Käytännössä on mahdotonta suunnitella minkään alan messuja huhti- tai toukokuulle – koronavirus on vallannut näyttämön nyt, ja siihen meidän on mukautuminen, toteaa Detlef Braun messujen johtokunnan puoluesta.

Epidemian jatkuessa kaikenlaisten tapahtumasuunnitelmien rasitteena on alituinen epävarmuus itse tapahtuman toteutumisesta, kun paikalliset rajoitukset saattavat muuttua lyhyelläkin varoajalla. Myöskään tapahtumien vaatiman kansainvälisen logistiikan järjestymisestä ei ole nykyoloissa takeita. Näytteilleasettajille nämä epävarmuudet ovat liian suuri taloudellinen riski.

Laakereillaan messuorganisaatio ei kuitenkaan lepäile. Erilaisten digitaalisten alustojen ja palveluiden kehitystyö on käynnissä ja tavoitteena on luoda järjestelmiä, jotka paikkaisivat mahdollisimman tehokkaasti pandemian kaltaisen ilmiöiden aiheuttamia haittoja ja toisivat normaalivuosina fyysisesti järjestettäville messuille arvokkaita lisäulottuvuuksia.

Messuilta kerrotaan, että Ambiente 2020 -tapahtuman jälkeen ei Frankfurtissa ole voitu järjestää yhtään kansainvälistä huippumessua, johon näyttteilleasettajat sen paremmin kuin vieraatkaan olisivat voineet osallistua perinteiseen tapaan läsnäolollaan. Tämä korostaa uusien kanavien tärkeyttä.

– Meneillään olevan kansainväliset rajoitustoimet ovat osoittaneet, miten tärkeätä on tiedon tehokas jakaminen vaihtoehtoisia reittejä myöten ja pyrimme parhaamme mukaan vastaamaan tähän tarpeeseen uusilla digitaalisilla palveluilla, toteaa Braun.

Frankfurtin tapahtumista Heimtextil, Techtextil, Texprocess sekä Riffin lukijakuntaa likeisesti koskettava Prolight + Sound ovat ensimmäisten uutta digitaalista ulottuvuutta hyödyntävien messujen joukossa.

Image

Prolight + Sound 2022 järjestetään Frankfurtissa 26. – 29. huhtikuuta 2022.

 

Lisätiedot: Messeforum Suomi