Ron Carter & Golden Striker Trio konsertoi Savoy-teatterissa

Yhdysvaltalainen Jazzbasisti Ron Carter (76 v.) nähdään pitkän tauon jälkeen Helsingissä maaliskuussa akustisen Golden Striker Trionsa kanssa.

Ron Carter on yksi jazzin vaikuttavimmista ja tuotteliaimmista basisteista. Hän on soittanut yli 2 500 levyllä ja työskennellyt lähestulkoon kaikkien jazzin suurnimien kanssa. Ron Carter oli myös 60-luvun legendaarisen Miles Davis Quintetin jäsen. Hänelle myönnettyjen tunnustusten lista on vaikuttava: Grammyista Downbeatin ja monien muiden jazzyhteisöjen "Paras Basisti" -nimityksiin. Ron Carter on ollut vahvasti määrittelemässä jazzbasson ja modernin jazzin rytmisektion soundia.
76-vuotiaan Carterin trio on kunnioitus jazzklassismille, yhtyeen nimikin tulee Modern Jazz Quartetin Golden Striker -kappaleesta.

Carterin lisäksi lavalle nousevat nicaragualaislähtöinen pianisti Donald Vega ja kitaristi Anthony Wilson. Alla jäsenten esittelyt.

Ron Carter Golden Striker Trio

• Ron Carter - basso
• Donald Vega - piano
• Anthony Wilson - kitara

Savoy-teatteri, Helsinki

Lauantai 22.3.2014, kello 19.00
Liput alkaen 59 euroa (Lippupalvelu / Savoy)
Tuotanto: MagnumLive 2014

Tapahtuman nettisivun löydät tästä

Ron Carterin kotisivut löydät tämän linkin kautta

 

Donald Vega - piano
Kerrotaan, että tullessaan 14-vuotiaana Nicaraguasta New Yorkiin Donald Vega osasi vain kaksi sanaa englantia: "Bud" ja "Powell"!  Hän oppi kielen nopeasti ja herätti soitollaan jazzin ammattilaisten huomion. Hän jatkoi piano-opintoja ja valmistui The Juilliard Schoolista. Vega soittaa nykyään monien eturivin jazzmuusikoiden kanssa ja viime aikoina hän on voittanut mm. Downbeat Jazz Soloist Awardin 2008 ja The Great American Jazz Piano Competitionin 2010.

Anthony Wilson - kitara
Tuottajat ja muusikot arvostavat kitaristi Anthony Wilsonin mielikuvitusta, kypsyyttä ja soiton syvyyttä. Niinpä viime vuosikymmenen aikana hänen muusikkoutensa on kasvanut niin lavalla kuin levyilläkin arvovaltaisessa seurassa: Paul McCartney, Leon Russell, Willie Nelson, Bobby Hutcherson, Barbara Streisand ja Aaron Neville.  Hän on ollut vuodesta 2001 Diana Krallin kvartetin kitaristi ja soittaa myös Krallin Grammy-klassikoksi muodostuneella "Live in Paris"-levyllä. Omien kokoonpanojen kanssa hän on julkaissut 10 sooloalbumia.

04.03.2014
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy