Nayteikkuna

Tampere Guitar Festival 2015 nostaa jazzin ja kotimaisen osaamisen esiin

Yhdestoista Tampere Guitar Festival järjestetään 30.5. – 7.6. 2015 Tampereella ja sen ympäristökunnissa. Tämän kesän Tampereen kitarafestivaali hemmottelee erityisesti jazzin ystäviä.

Ohjelmistossa on mm. gypsy jazzia, jota tarjoavat hollantilaiset Rosenbergin veljekset sekä Hot Club d´Europe (mm. Olli Soikkeli). Nimekkäin vieras lienee kuitenkin jazz-kitaristi Martin Taylor, joka aloitti uransa Stephane Grappellin yhtyeessä, mutta tunnetaan erityisesti fingerstyle-jazzin mestarina. Lisäksi rosterista löytyvät Douglas Blair (kokeellinen), Jonas Widenius (flamenco), Petteri Sariola, sekä Teemu Viinikainen Jukka Perkon yhtyeessä. Taylor, Sariola ja Widenius pitävät festivaalilla myös työpajat. 

 

Django Reinhardtin hengessä jatkaa Hot Club D'Europe kitaristien Olli Soikkeli ja Paulus Schäfer johdolla.

 


Jazzin muita sävyjä tuovat esille legendaarinen jazz- ja fingerstyle-kitaristi Martin Taylor Skotlannista sekä kotimainen Jukka Perko Avara -trio. Saksofonisti Perkon lisäksi kokoonpanossa soittavat kitaristit Teemu Viinikainen ja Jarmo Saari.

 

Kotimaisia huippuja, kansainvälisiä tähtiä

Toinen keskeinen painotus vuoden 2015 ohjelmistossa on kotimaiset osaajat, jotka osaltaan rikastuttavat tyylien kirjoa. Rytmikkäästä puolesta vastaavat fingertyle-kitaristi Petteri Sariola sekä flamenco-ryhmä Joonas Widenius Trio.

Klassisen puolen saloja raottavat kitaristit Janne Malinen ja Andrzej Wilkus. Muita klassisen kitaran tähtiä ovat Grammy-palkittu David Russell Skotlannista, Marco Socías Espanjasta sekä italialainen kitaristi-säveltäjä Carlo Domeniconi.

 

Kitarafestivaali laajentaa tarjontaansa myös sähköiselle puolelle. Yhdysvaltalaisen W.A.S.P. -yhtyeen soolokitaristi Douglas Blair avaa uuden sarjan, jossa kokeellista sähkökitaransoittoa sisältävän konsertin äänentoisto toteutetaan monikanavaääntä hyödyntäen.

 

Kaikille avoimia kitarakursseja

Artistien osaamista ja ajatuksia voi kuulla tapahtuman yhteydessä järjestettävillä kitaransoiton mestarikursseilla, työpajoilla ja luennoilla, joita kaikki ovat tervetulleita seuraamaan veloituksetta. Liikunnallisia kitarakursseja on tarjolla Varalan Urheiluopistolla kaikenikäisille kitaramusiikista kiinnostuneille.  Aktiiviosallistujien ilmoittautuminen on parhaillaan käynnissä. Kursseja järjestetään eri puolilla Tamperetta: Varalan Urheiluopistolla, Tampere-talossa ja pääkirjasto Metsossa.

Tapahtuman koko ohjelman löydät tästä

Artistien esittelyt Tampere Guitar Festivalin sivustolla löydät tästä

06.04.2015
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy