Nayteikkuna

Tampere Guitar Show on nyt!

Tampere Guitar Show on eräänlaisen kitaramusiikin juhlaviikon sivuteema ja tänäkin vuonna paikalla on joukko suomalaisen soitinrakennuksen edustajia. Ei ihan niin runsaslukuisena kuin edellisellä kerralla, mutta kyllä katsottavaa riitti perjantain iltavisiitillä, ja onpa mukana aivan uusiakin tekijöitä. 

 

Asgaard toi näytille mm. tilaustyönä valmistetun tele-johdannaisen, jonka kynäruiskumaalaus ja helmiäiskoristeet ovat todella kauniita. Viereisen basson kansi- ja pohja ovat Kaivopuiston harvennushakkuista pelastettua jalavaa… 

 

Hallan pinta on jäätävän kirkasta lakkaa, joka saa metalliosienkin hohteen peilautumaan komeasti!

Ja niitä Leonardo-kitaroita oli paikalla useampiakin soitinpareja. Jos viralliset koetulokset epäilyttävät, niin sopii käydä kokeilemassa itse.

 

Puu on luontaisesti kaunis materiaali. Kuvassa Kirsi Laesvirran rakentaman Leonardo-kitaran kaulaliitos.

 

Keväällä soitinrakentajaksi valmistunut Mats Karlsson (Harakka Guitars) pitelee opinnäytetyönä valmistunutta bassoaan. Etukansi on kupera, takakansi kovera, kieltenpidin ja talla eebenpuuta ja teräskielten päällypinta nailonia. Soundi on erittäin kontramainen, etenkin jos huomaa tukea soittaessa näppäilykätensä otelaudan kylkestä ulkonevaan sormitukeen, jolloin näppäysliike muuttuu kuin luonnostaan sivusuuntaiseksi kuten kontrassakin.  


 


Tero Siromaa ja 3D-printtikitara. Jatko-opinnot ja uteliaisuus ovat hyvä yhdistelmä motiiviksi, jolla voi rikkoa jo rajumminkin perinnettä. Tuleeko kehnompi, tuleeko parempi, onko ylipäänsä mielekästä? No sehän selviää kun kokeillaan ja annetaan soittajien sitten arvioida tulosta (vai pitäisikö sanoa: "tulostusta") soittimena.

 

 
Isojen konserttien lisäksi tarjolla on välipalamusiikkia Musa Corner -lavalla. Tässä Timo Kämäräinen esittelemässä Viitasaari Guitarsin erikoismallia.  

 

Taisto Guitars on firmana verraten uusi tekijä, mutta taustalla on yli kymmenen vuotta jatkunut tiivis soitinrakennusharrastus. Perusmalli on muovailtavissa niin soololovien ja -sarvien muodon kuin rungon muidenkin piirteiden osalta varsin juoheasti ja kiinteiden tallamallien lisäksi erilaiset kampimekaniikat hoituvat nekin kätevästi. Elektroniikassa löytyy siinäkin vaihtoehtoja ja kun kielityskin on soittajakohtainen maku- ja tarveasia, niin tarjolla on sekä kuusi- että seitsenkielistä versiota.

Tampere Guitar Shown soitinnäyttely on avoinna lauantaina 10. kesäkuuta kello 12.00- 20:00.

Lisätiedot: Tampere Guitar Festival

10.06.2017
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy