Tampere Guitar Show on nyt!

Image

Tampere Guitar Show on eräänlaisen kitaramusiikin juhlaviikon sivuteema ja tänäkin vuonna paikalla on joukko suomalaisen soitinrakennuksen edustajia. Ei ihan niin runsaslukuisena kuin edellisellä kerralla, mutta kyllä katsottavaa riitti perjantain iltavisiitillä, ja onpa mukana aivan uusiakin tekijöitä. 

 

Image

Asgaard toi näytille mm. tilaustyönä valmistetun tele-johdannaisen, jonka kynäruiskumaalaus ja helmiäiskoristeet ovat todella kauniita. Viereisen basson kansi- ja pohja ovat Kaivopuiston harvennushakkuista pelastettua jalavaa… 



Image

 

Hallan pinta on jäätävän kirkasta lakkaa, joka saa metalliosienkin hohteen peilautumaan komeasti!

Image

Ja niitä Leonardo-kitaroita oli paikalla useampiakin soitinpareja. Jos viralliset koetulokset epäilyttävät, niin sopii käydä kokeilemassa itse.

 

Image

Puu on luontaisesti kaunis materiaali. Kuvassa Kirsi Laesvirran rakentaman Leonardo-kitaran kaulaliitos.

 

Image

Keväällä soitinrakentajaksi valmistunut Mats Karlsson (Harakka Guitars) pitelee opinnäytetyönä valmistunutta bassoaan. Etukansi on kupera, takakansi kovera, kieltenpidin ja talla eebenpuuta ja teräskielten päällypinta nailonia. Soundi on erittäin kontramainen, etenkin jos huomaa tukea soittaessa näppäilykätensä otelaudan kylkestä ulkonevaan sormitukeen, jolloin näppäysliike muuttuu kuin luonnostaan sivusuuntaiseksi kuten kontrassakin.  


 

Image



Tero Siromaa ja 3D-printtikitara. Jatko-opinnot ja uteliaisuus ovat hyvä yhdistelmä motiiviksi, jolla voi rikkoa jo rajumminkin perinnettä. Tuleeko kehnompi, tuleeko parempi, onko ylipäänsä mielekästä? No sehän selviää kun kokeillaan ja annetaan soittajien sitten arvioida tulosta (vai pitäisikö sanoa: "tulostusta") soittimena.

 

Image
 
Isojen konserttien lisäksi tarjolla on välipalamusiikkia Musa Corner -lavalla. Tässä Timo Kämäräinen esittelemässä Viitasaari Guitarsin erikoismallia.  

 

Image

Taisto Guitars on firmana verraten uusi tekijä, mutta taustalla on yli kymmenen vuotta jatkunut tiivis soitinrakennusharrastus. Perusmalli on muovailtavissa niin soololovien ja -sarvien muodon kuin rungon muidenkin piirteiden osalta varsin juoheasti ja kiinteiden tallamallien lisäksi erilaiset kampimekaniikat hoituvat nekin kätevästi. Elektroniikassa löytyy siinäkin vaihtoehtoja ja kun kielityskin on soittajakohtainen maku- ja tarveasia, niin tarjolla on sekä kuusi- että seitsenkielistä versiota.

Tampere Guitar Shown soitinnäyttely on avoinna lauantaina 10. kesäkuuta kello 12.00- 20:00.

Lisätiedot: Tampere Guitar Festival