Aron: "Leikkipaikat Nuoruuden" – Elviksestä eroon muttei sentään kokonaan

Aron eli Juha Leppänen on tehnyt pienen irtioton iskelmän suuntaan Elvis-lokerosta, jossa hän on viihtynyt jo pidemmän aikaa. Levyllä on raitoja kuitenkin riittävästi osoittamaan, ettei tässä Elvikseen olla lopullista pesäeroa yrittämässä. 

Materiaalin laajentaminen on saanut ilmeisen alkusysäyksen edesmenneen Kari Kuuvan yhteydenotosta ja levyn nimikappaleeksi päätyneestä 'Leikkipaikat Nuoruuden' -laulusta, jossa Kari Kuuva pääsee myös ääneen. 

Laulusta on myös bonusraitana toinen, riisutumpi versio albumin lopussa ilman Kari Kuuvan osuutta. Nämä versiot menevät eri sävellajeista, on hieman harmillista, että tuo levyn päättävä raita on huomattavasti sopivampi Aronin lauluäänelle. Levy olisi voinut lähteä paremmin liikkeelle jälkimmäisellä versiolla. 

Ilmeisesti Kari Kuuvan osuus oli E:stä ja sävellajia ei ollut mahdollista vaihtaa, koskapa Karia ei enää saa laulamaan osuuttaan uudelleen. Karin päästäminen avausraidalle on kuitenkin stetsoninnoston arvoinen kunnianosoitus vanhalle mestarille. 

Levy jatkuu alun jälkeen edelleen samoissa merkeissä, Hank Williamsin Your Cheating Heart on saanut suomenkieliset sanat Kari Kuuvan kynästä. Esa Eloranta on tehnyt levylle pari laulua sanoineen. 'Sä Kuulut Mulle Vain' ja 'Kätketyt Kyyneleet' ovat erittäin hienoja Elorannan biisejä. Tapio Lauhamaa on tehnyt levylle sävelet kolmeen biisiin, sanoituksista näissä vastaavat Janne Ahola ja Jori Nummelin

Juha Leppänen on itse sanoittanut uusiksi Greensleeves-evergreenin. Loput materiaalista ovat tutumpaa käännösmateriaalia vuosien takaa. Surujen Kitara, Kai vielä Kohdataan, melko takuuvarmaa tanssilavamateriaalia. 

Alan jo miettiä, että melko kauas Elviksestä tässä ehditään jo karata. Tällä materiaalilla ollaan esimerkiksi Einin ja Ari Klemin tallaamalla polulla, ja Elvismaneerien karistessa Aronin ääni on mielestäni lähempänä Tapani Kansaa kuin Elvistä. 

Mutta kyllähän Elvikseltäkin löytyy suomeksi käännettyjä iskelmähelmiä. Ennen jo mainittua bonuskappaletta levyn viimeinen kappale on Elviksen Surrender-sinkun b-puolelta löytyvä Make The World Go Away, joka on saanut suomeksi nimen 'Tuuli Kääntyä Voi'. Kappaleelle loistavat sanat on loihtinut Chrisse Johansson. Tämä on mielestäni levyn paras kappale. Mihin se tiikeri raidoistaan pääsisi.

Aron: Leikkipaikat Nuoruuden (JALCD12021, Aronmusic 2021)

Edit 4-10-2021: jutun alusta on poistettu alkuperäisessä tekstissä ollut viittaus Pulkkinen-sarjan tunnusmusiikkiin, jonka esittäjä on kyllä lähes nimikaima Aaron, muttei kuitenkaan Leikkipaikat Nuoruuden -levyn tehnyt Aron. Pahoittelemme sekaannusta. 
29.09.2021
|
Ari Vanha-Majamaa
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy