Aukusti Koivisto - Särjettyjen Maa / Yksi Sana Riittää

Image

Aukusti Koivisto on nuoremman polven rautalanganvääntäjä. Agentsin jalanjäljillä tässä ollaan versioimassa suomeksi Renegadesia ja Weeping Willowsia.

Särjettyjen Maa on lohkaistu ennakkojulkaisuna vuonna 2020 julkaistusta Matkalla Sinne Jonnekin -albumista. Ajoitus on hyvä, Weeping Willowsin Broken Promise Land -hitistä on kulunut riittävästi aikaa, ettei se enää ole säännöllisesti radiossa soinut. Täytyy nostaa hienosta poiminnasta hattua Aukustille ja Kyösti Mäkimattilalle, joka on laulun kääntänyt suomeksi.
Aukustin levyllä soittavat tutut kaverit Kyöstin Varjokuva -orkesterista, jossa Aukustikin on soittanut.

Renegadesin Tell Me If It's Over:n käännös Yksi Sana Riittää ei uusimmalle Matkalla Sinne Jonnekin -albumille mahtunut. Laadullisesti kappale olisi hyvinkin puolustanut sillä paikkaansa, mutta näinhän sitä saadaan aikaiseksi ostopakkoa singlellekin.

Kumpikin CD-singlen kappaleista on hieno muistutus siitä miten hienoa jälkeä omakustanteilla nykyisin ilmestyy. Kun päätäntävalta on artistilla itsellään, ja studioajan kalleus on menettänyt käytännössä täysin merkityksensä, vaikeinta lienee huomata se hetki milloin pitää päästää irti ja lopettaa hierominen studiossa. Aukusti Koiviston kohdalla tässä ei ole ollut ainakaan jäljen perusteella mitään ongelmaa. Tästä on hyvä jatkaa.

Matkalla Sinne Jonnekin -albumin arvion voit lukea Riffin printtinumerosta 4/2020.

 

Aukusti Koivisto - Särjettyjen Maa / Yksi Sana Riittää (2019, single)