Dave Forestfield: ”Skull” – kotimaista juurevaa americanaa

Tämä on Dave Forestfieldin eli Tatu Metsäpellon jo yhdeksäs sooloalbumi. Hämmästyttävän kovaa tasoa mies kykenee pitämään levyissään.

 

Skull on tuotettu yhdessä J-P Hautalammen kanssa joka myös soittaa levyllä rumpuja. Ryhmään kuuluvat lisäksi Jere Venäläinen (koskettimet) ja Jukka Kolehmainen (basso). Lisäksi avustajina toimii taustalaulajia ja puhaltajia.
Juuri nämä hienosti sovitetut puhaltajat ja aiempaa enemmän käytetyt taustalaulajat tuovatkin jotain uutta Forestfieldin musiikkiin.

Brighter Light Somewhere käynnistää levyn komeasti hyödyntäen myös hyvin torvikuvioita. Tästä julkaistiin jo aiemmin digisingle, jossa on myös kolme albumilla julkaisematonta kappaletta, kaikki tosin covereita mm. Delbert McClintonia.
Skull-albumin biisit ovat kaikki Daven omaa tuotantoa.


Fantasy Living Boy lähestyy 60-lukuista poppia. Tämän pitäisi soida matkaradioissa kautta maan! Beatles-riffiä ja Sir Douglas Quintet -urkua…
Cannonball Sly osoittaa ettei Dave Forestfieldiä ole turhaan palkittu Suomessa ja maailmalla erilaisilla bluespalkinnoilla, niin autenttista menoa tämäkin biisi on. Siihen vielä päälle miehen dylaniaalinen laulutulkinta niin klassikko on syntynyt.
Samaa voisi sanoa myös seuraavasta Hand ́s In The Mud, Thoughts On High -kappaleesta.
Sitten rauhoitutaan kyselemään laulunkirjoittajalta, että Hey Mr. Songwriter (What Is My Woman Doing In Your Song?).

Sen sijaan en oikein ymmärrä Big Blue Billin sisällyttämistä levylle. Biisi on tyylipuhdas hidas blues, mutta huomioonottaen Forestfieldin biisiarsenaalin se ei oikein puolusta paikkaansa tällä levyllä.
Vähän samaa voisi sanoa Hill Country Hop -instrumentaalista. Kappale on aika normaali kantrihölkkä mutta kyllä soittajien taidot tulevat levyllä muutenkin esiin.
Myös levyn päättävä Gotta Keep Rocking Around The Clock tuntuu vähän turhalta vedolta yli kuusiminuuttisessa kestossaan. Varmaan livenä toimii hienosti, muttei oikein levyn ympäristössä.

Mutta kaikenkaikkiaan Dave Forestfieldin Skull on hieno, tyylitajuinen ja upeasti toteutettu levy.  Kappaleita on kaikkiaan 12, joten voihan nuo loppupään biisit skipata halutessaan ja siltikin riittää kuunneltavaa.
 

Dave Forestfield: ”Skull” (Propaganda, 2021)

30.07.2021
|
Reima Lindroos
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy