Dave Forestfield & Ville Lehtovaara: ”Teleport Operation” – roots-musiikkia luuppien kera?

Image

Yhdeksän soololevyä julkaissut, Jenkeissä ja Suomessa palkittu laulaja/lauluntekijä Tatu Metsäpelto aka Dave Forestfield ja rumpali/tuottaja Ville Lehtovaara ovat yhdistäneet voimansa ja tehneet yhteislevyn – hiukan erikoisella tavalla. Nimittäin, muusikot eivät tavanneet ollenkaan koko levynteon aikana vaan lähettelivät toisilleen äänitteitään. Lopulta Ville editoi kappaleet haluamaansa muotoon ja lopputulos oli siinä.

 

Teleport Operation alkaa vahvalla roots-pitoisella Real Close Look -biisillä, josta kyllä huomaa etteivät pojat ole ensimmäistä kertaa asialla. 

Sitä seuraa klassikko Diddy Wa Diddy, jota on käsitelty aika reippaalla kädellä. Jos nyt unohdetaan alkuperäisversiot niin ainoastaan M.A. Nummisen versio vetää vertoja Forestfieldille ja Lehtovaaralle.

Toisin kuin ehkä luulisi tällainen roots-pohjainen musiikki toimii aika hienosti, vaikka taustoina on käytetty rytmikoneita sun muita luuppeja. Kysymys on ammattitaidosta ja tyylitajusta. 

Hienon Beatlesvaikutteisen Circles ́Round the Sunin jälkeen siirrymme kappaleeseen Come as You Are, jota johdattelevat Jorma Välimäki tuuballaan ja Tapsa Kojo haitarillaan. Onko tämä skata vai reggaeta, joutuu kysymään itseltään niinkuin myös monista muistakin levyn biiseistä, sen verran kierolla päällä ovat muusikot olleet! 

Soon Forgotten -laulussa Forestfield päästää dylaniaalisen puolensa esiin ehkä vahvimmin tällä levyllä. 

Indescribable – mitä tämä on, kevennettyä Bo Diddleytä, joka äityy lopussa aivan villiksi, ja saman tekee kyseisen biisin kakkososa ja heittää vielä lopukkeeseen harkitut intialaiskuviot! Samaa intialaisuutta oli myös Diddy Wa Diddyn lopuilla. 

Lopuksi Out in the Cold, lisää Dylan-vaikutteista musiikkia, jonka parissa Dave Forestfield on kuin kotonaan.

Forestfield ja Lehtovaara ovat työskennelleet yhdessä aikaisemmin muun muassa all stars-singlellä Don ́t let Coronavirus Drag You Down, josta löytyy video Youtubesta. 

Tällaisia yhteistöitä soisi kuulevansa enemmänkin, mutta pahoin pelkään, että tämäkin levy mainioudestaan huolimatta jää vain harvojen iloksi.

Dave Forestfield & Ville Lehtovaara: ”Teleport Operation” (Eclipse Music, 2022)