Dave Lindholm esittää: "Kynä & Kumppanit LIVE" – loistava livealbumi

Image

Tätä tiedettiin odottaa: kooste Kynä & Kumppanit- konserteista neljältä paikkakunnalta loppuvuodesta 2018. Levy ei sisällä yhtään studiolevyn kappaletta vaan painotus on vähän tuntemattomammissa biiseissä.
Miehellä biisejä riittää, onhan kyseessä eräs maamme merkittävimmistä muusikoista ja lauluntekijöistä.

 

 

Levy alkaa reippaasti V-albumin laululla Pai pai kamaa vuodelta 2016. Heti alusta käy selväksi miten kova muusikkoryhmä on asialla eli sama soittajakunta kuin studiolevyllä; Ison D;n lisäksi Devil Virtanen, kitara, Marko Haavisto, basso, Kuja Salmi, rummut ja Viljami Viippola kosketinsoittimet. Hienoista taustakuoroista vastaa koko bändi lukuunottamatta kosketinsoittajaa.

Peräti kolme biisiä on Valkoinen &-levyltä vuodelta 1999. Siltä ovat peräisin laulut Sen tuntee, Mä jäin 3 kertaa ja Uusi puu. Pitääkö Dave tätä levyä erityisesti tärkeänä...

Hieno Hoida puut-kappale on vuodelta 2013 Ken-levyltä. Mikseivät tällaiset laulut pääse listojen kärkeen?!

Ja aina vaan paranee; upea Menneisyys, yksi hienoimpia Lindholmbiisejä ikinä joka ilmestyessään 2009 oli vain tungettu kokoelman Lähes 50 loppuun eikä ole ollut missään muualla kuultavilla. Hienoa että versio siitä on tällä albumilla!

Sitten rokataan; tuttu Puhelinlasku on mun Kissatanssit-levyltä saa aika rankan käsittelyn kun kitaristit Dave ja Devil intoutuvat loppupuolella pistämään parastaan jopa Hendrixin hengessä.

Myös ekan soololevyn Minun nimi on nimessun vuodelta 1972 (!!!) saa aika tymäkän käsittelyn kuin myös Kujan tulkitsema Rock-Kukko. Siitä vielä jatketaan Musiikkia-levyn (1974)
biisillä Se se on rokkii.

Levy päättyy seesteisesti yhteen unohdetuista Lindholm- helmistä eli alunperin 1991 julkaistun Sillalla-levyn kappaleesta Tätä iloista siltaa et kävele yksin.

Mainitaan vielä Timo Honkasen hienot kannet joihin on kerrankin Daven tapauksessa uhrattu hieman enemmän ajatusta.

Tämä levy on hieno katsaus yhden Suomen merkittävimmän musiikintekijän tuotantoon viiden vuosikymmenen varrelta. Jos ei vieläkään ole Dave Lindholmiin tutustunut kannattaa ehkä aloittaa tästä livelevystä. Itse olisin halunnut tuplalevyn!

Dave Lindholm esittää: Kynä & Kumppanit LIVE (Turenki Records, 2019)