Dave Lindholm Lights: ”Honolulu + 1 hour ”– Daven tuotteliaisuus jatkuu

Image

Jo toinen Dave Lindholm Lights -julkaisu vuoden sisään. Ei lopu mieheltä ideat kesken.

Bändi on samalla kokoonpanolla kuin viimeksikin eli maestron lisäksi Tommi Laine, kitara; Mikko Löytty, basso; ja Juppo Paavola, rummut. Lisäksi Rebecca Ogbeide laulaa taustoja jälleen kolmella biisillä.

Honolulu + 1 hour sisältää myös Record Store Dayna julkaistun vinyylisinglen molemmat biisit eli tämän levyn avaavan Woodman Dancen (lienee saanut vaikutteita muinaisesta Rock-kukosta) ja Gramophonen (lähes instrumentaali, jossa tulee näitä honolulufiiliksiä).

Lindholmille epätyypilliseen tapaan levyllä on paljon soundikokeiluja, kiippareilla tehtyjä avaruussoundeja ynnä muuta. Oikeastaan Honolulu-levyltä blues on aika kaukana, silti kitarat soivat uljaasti läpi levyn.

Matalalla kulkeva Too Many Flashlights on levyn vaikuttavimpia kappaleita.
Ghost Town Kingin kertosäe taas on sitä luokkaa, että kuka tahansa maailmantähti olisi ikionnellinen pystyessään säveltämään vastaavan. Kertosäe on vaan turhan lyhyt kestoltaan, pidempikin olisi toiminut.
Robottilaulu One is a Robot on Honolulu+1 hour-albumin oudoimpia kappaleita puhuvine syntetisaattoreineen.

Last Season ei todellakaan ole sitä vaan viriili biisi hienoilla kitaroilla sisältäen jotain samaa magiikkaa kuin seuraava Go to Joan -biisi.
Hypnoottisen maaginen Go to Joan onkin yksi levyn huippuhetkistää ja se sisältää loistavaa kitarointia. Taustalaulaja Rebecca pääsee myös kunnolla ääneen tässä biisissä.

Ja sitten se tärähtää: levyn viimeinen biisi, Sunday Flower Sounds – silkkaa keinutuolikantria, mutta miten kaunis ja riemastuttava kappale. Jostain tulee vastikään menehtynyt Jim Pembroke mieleen…

Tässä se oli. Dave Lindholmin, ainutlaatuisen persoonan ja muusikon noin
kuudeskymmenesneljäs albumi vähän laskutavasta riippuen! Ensi vuonna 70 täyttävä kitaristi on edelleen voimissaan. Tuleekohan seuraavaksi lisää suomenkielistä materiaalia?

Dave Lindholm Lights: ”Honolulu+1 hour” (Emsalö Music, 2021)