DeWolff: Tascam Tapes – C-kasetille neliraiturilla

Image

Hollannin ”ihmelapset”, ”psykedeelistä bluesrokkia” soittava DeWolff on ehtinyt jo seitsemänteen studioalbumiinsa.

Pablo van de Poelin (laulu, kitara), Luka van de Poelin (rummut) ja Robin Pison (Hammond, koskettimet) muodostama trio soittaa erinomaisen hienosti ´60-70-luvun hengessä.
Bändi on myös mieltynyt analogiseen äänitysprosessiin, mutta vie Tascam Tapes -levyllään sen äärimmäisyyksiin.

Levy on nimittäin äänitetty Tascam Porta Two -kasettineliraiturilla ja vieläpä tien päällä: autossa, hotellihuoneissa... Soittimiston suhteen tämä tarkoitti paria kompromissia: rummut korvattiin sämpleristä toistetuilla luupeilla ja basso pienellä syntikalla. Ne tuovat oman lisänsä levyn äänimaailmaan.

Kasettistudioilla on edelleen jonkinlainen käyttäjäkunta, ja usein niitä kai käytetään juuri lo-fi -soundin vuoksi. DeWolffin levylläkin se on läsnä: soundissa on särmää, joka on kaikkein rujointa levyn aloittavassa Northpole Bluesissa. Myös matalat taajuudet soivat totuttua kevyemmin.
Soundiresepti toimii hyvin läpi levyn, joskin itse kaipaan ajoittain hieman muhkeampaa ja puhtaampaa soundia.

Väittäisin, että bluesrockin saralla on aika vaikea erottua massasta, mutta DeWolff onnistuu siinä. Sen suurin ansio ovat hyvät kappaleet, jotka tuntuvat tässä genressä olevan se kaikkein vaikein puoli.
Parhaiten Tascam Tapesilta korvaan jäävät Blood Meridian, It Ain´t Easy sekä levyn päättävä Life In a Fish Tank.
Muutenkaan meno ei ala missään vaiheessa haukotuttamaan.

DeWolffilla on kaikki klassisen rock-bändin hyveet puolellaan. Se taitaa hyvien kappaleiden reseptin, mutta myös soittaa niitä intohimoisesti. Lisäksi lavapresenssi on kohdillaan.
Puistoblues, miten olis?

Lue Riffistä 1/2020 DeWolff -haastattelu, jossa kerrotaan miten Tascam Tapes äänitettiin ja mitä haasteita projektissa oli.

DeWolff: Tascam Tapes,  Mascot Records (2019)

 

•••

Riffiä myyvät Lehtipisteet sekä luonnollisestikin hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Voit tilata lehden itsellesi edullisesti myös esimerkiksi kahden numeron tutustumistarjouksena.

Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Asiaa musiikista ja tekniikasta jo vuodesta 1996!