Nayteikkuna

GIG, ”Brave new world” – taaatua ja tasaista laatua

Kiitos Suomen postinkulun hitauden, sain tämän cd:n käsiini vasta hiljattain. No, joka tapauksessa, onko GIG superyhtye? Näinkin voidaan sanoa, sillä tuon kirjainyhdistelmän takaa paljastuvat Randy Goodrum (laulu) , Dave Innis (laulu ja koskettimet) ja Bruce Gaitsch (kitarat).

 

Mainitut nimet löytyvät lukuisien artistien projekteilta, kuten esimerkiksi George Benson, Steve Perry, Chicago, Richard Marx ja niin edelleen, ja niin edelleen. Eri musiikkityylit siis hallitaan suvereenisti. 

Brave New World levyn sisältöä voidaan kutsua ns. West Coast / soft rock tyyliksi – sanoitukset kertovat tarinoita ja itselleni tulee paikoin mieleen Steely Dan ja Michael Franks – sisällön olematta kuitenkaan kovin jazzmainen. 

Albumi on helppoa kuunneltavaa ja uskonkin, että moni pitäisi sitä jopa mukavan rentouttavana taustamusiikkinakin, vaikka sitä ei sellaiseksi ole tarkoitettukaan. Onko se sitten huono asia? Ei todellakaan. 

Muusikkovierailijoista albumilla mainittakoon Charlie McCoy harppuineen ja Keith Carlock rummuissa. Albumin kappaleista on taas kerran vaikea valita mitään erityistä, koska kokonaisuus on niin hyvin tasaisen miellyttävä. 

Toki albumin päättävä Warren Wiebe -vainaan upeasti laulama ”All I ever need” on se kappale, jolla tätä cd:tä myydään. Tuo kyseinen kappale on hieno tribuutti hienolle laulajalle. GIG soitti Wieben perikunnan luvalla musiikin Warrenin alkuperäisen laulun kanssa uusiksi ja tulos on ehkä sittenkin albumin parasta antia. 

Monta kertaa olen nyt albumin kuunnellut ja yrittänyt keksiä jotain sanottavaa sisällöstä, mutta se on vaikeaa, kuten jo sanoin. Tasaisen hyvin tehtyä ammattimiesten tuotantoa. Suosittelen kyllä tutustumaan. 

Tutustuin muutamiin ulkomaisiin arvioihin levystä ja siellä tuli samoja juttuja esiin: ”ei voi valita mitään erityistä huippukappaletta”. 

Tällaisia west coast/AOR/ soft rock -levyjä ei meillä Suomessa kovin paljon arvosteta, valitettavasti. Syytä olen miettinyt usein, en ole sitä keksinyt vielä. Taidokasta musisointia tämä on ja Randy Goodrumilla on miellyttävä lauluääni vaikka moni hänet tosiaankin ehkä enempi lauluntekijänä tuntevat. 

Tässä linkki Randyn sivulle, josta löytyy paljon lisätietoa.

Kaikenkaikkiaan GIG oli miellyttävä tuttavuus, ja toivonkin, että tämä albumi saa jatkoa ja keikkaa, sen verran hieno se on. Kokeilkaa ja kuunnelkaa. 11 hyvää kappaletta.

GIG, ”Brave new world”, Contante&Sonante CSCD-0118,  2018

 
Jk.
Arvion kirjoittamisen jälkeen saatiin ikävä uutinen: Bruce Gaitsch on joutunut sairauskohtauksen johdosta sairaalahoitoon ja edessä on miehen facebook-päivityksen mukaan pitkä kuntoutus toispuoleisen halvauksen vuoksi.  
23.04.2019
|
Jari Salo
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy