Hagnäs: "Hagnäs" – musiikkia, johon on syytä syventyä

Image

Tässä on mielenkiintoinen ja vaativakin levy uudelta tekijältä. Laura Hagnäs on kotoisin Pietarsaaresta, mutta on asunut jo pitkään Berliinissä.

Esikoislevyllään hän laulaakin kappaleitaan niin ruotsiksi, suomeksi kuin englanniksi. Tiedotteen mukaan Hagnäsilla on takanaan satoja pienimuotoisia esiintymisiä Saksassa ja muualla Euroopassa olohuonekeikkojen ja katusoiton parissa.

Tyyliltään levyn musiikin voisi kai lokeroida moderniksi folkiksi. Persoonallisella tavalla laulava Laura Hagnäs säestää itseään vähäeleisesti akustisella kitaralla, mistä tulee jossain määrin mieleen Mirel Wagnerin askeettinen esitystapa, vaikkei muita musiikillisia yhtymäkohtia oikeastaan olekaan. Siellä täällä kappaleita on höystetty hyvin kevyesti myös muilla akustisilla soittimilla.

Hagnäsin esikoislevy vaati itseltäni monta kuuntelukertaa avautuakseen, vaikkakin jo ensimmäinen kerta antoi viitteitä, että levyssä on ainesta.
Sävellykset ovat pääosin Laura Hagnäsin omasta kynästä, ja parhaiten 12 kappaleen kokonaisuudesta erottuvat tokkurainen rakkauslaulu Hunajaa sekä Listen to Berlin -kokoelmallekin valittu Wostok Lake, samoin tutut kansanlaulut Oi Dai ja Vem kan segla, jotka nekin artisti on sovittanut verkkaisesti soljuvaan kokonaisuuteen istuviksi.

Kaiken kaikkiaan Hägnasin debyytti on tunnelmallinen kokoelma kappaleita, joka vaatii kuuntelijalta kärsivällisyyttä ja antaa samalla lupauksia tulevasta.

Hagnäs: Hagnäs (2022, Hagnäs)