Nayteikkuna

JJ Grey & Mofro: Ol´ Glory

Aluksi tuli levy-yhtiön promokirje sähköpostiin. JJ Grey ei vain artistina herättänyt mitään muisti- tai mielikuvia. Sitten tipahti levy postiluukusta. Kun sen laittoi soimaan, musiikki alkoi heti jättää muistijälkiä. Ensimmäisenä mieleen jäi rhythm´n´blues- ja soul-tyyliseen musiikkiin hienosti istuva sointimaailma. Ilmeisen analoginen äänitys tukee musiikin henkeä saumattomasti. Retrophonics-studiolla on tehty loistavaa jälkeä; aamuisin solisti kävi surffaamassa ja loppupäivä soiteltiin.

Sitten jäivät pikkuhiljaa mieleen biisitkin, jotka ovat myös tasaisen onnistuneita. Kuusihenkinen Mofro soittaa niitä rehevällä otteella, kuten Stax-soulin perinteeseen kuuluukin. Siinä päällä on JJ Greyn laulu soi mukavan moniulotteisena, oli sitten kyseessä r´n´b, soul tai George Clinton -henkinen funk. Vierailijoina kuullaan Luther Dickinsonia (dobro) ja Derek Trucksia (slide-kitara).

Jonkin verran JJ Grey & Mofro tuo mieleeni vanhan Southside Johnny & Asbury Jukes -yhtyeen, joka soitti New Jerseyn rantojen rhythm´n´bluesia. Tämä on rantojen musiikkia Floridasta. Yhtä mainiota.


JJ Grey & Mofro: Ol´ Glory (Provogue, 2015)

JJGrey netissä


 

29.01.2015
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy