Kehä I – synkkää valoa

|
Image

Helsinkiläinen Kehä I -yhtye julkaisi syyskuun lopulla ensimmäisen äänitteensä, kolme kappaleen EP:n ”Pitkän yön jälkeen”. Levyn on tuottanut Timo Kämäräinen, miksauksesta vastasi Jesse Vainioja masteroinnista Svante Forsbäck.

Kehä I sai alkunsa dramaattisten tapahtumien kautta. Laulaja-kitaristi Tuomas Aron vasen äänihuuli halvaantui sydänleikkauksessa, ja hän uskoi laulujensa olevan lauletut. Lääkärit tekivät kuitenkin ihmeitä. Aron oikeasta reidestä siirrettiin lihaskalvoa halvaantuneen äänihuulen täytteeksi, ja vaikka äänihuulihalvaus onkin pysyvä tila, Aro alkoi saada taas voimaa ääneensä. 

Ääneen jäi operaation jäljiltä uudenlaista käheyttä, mikä tuntui Arosta musiikillisesti kiinnostavalta. Aro alkoi kirjoittaa uusia omakohtaisia lauluja ja perusti vanhojen soittokaveriensa kitaristi Juho-Antti Aholan, basisti Timo Suojärven ja rumpali Sami Kettusen kanssa Kehä I -yhtyeen niitä esittämään.

Kehä I:n suomenkielinen indierock on skarpisti soitettua, ja kappaleiden viehättävän synkissä sanoituksissa on kiinnostavaa minimalistisuutta ja toisteisuutta. Sekä sävellykset että soundimaailma synnyttävät mukavalla tavalla assosiaatioita 80-lukulaiseen uuteen aaltoon.

”Pitkän yön jälkeen” on kuunneltavissa Spotifyssa.