Kikka Laitinen Co: ”Humanitarius” – maapallosta ja luonnosta huolissaan.

Image

Kikka Laitisen uusi neljän biisin EP jatkaa taiteilijan omaehtoista työtä pienen ihmisen ja luonnon puolesta, kuitenkaan saarnaamatta asioista.

Avaus, nimisävelmä Humanitarius, kertoo juuri rahan ja jatkuvan kasvun palvonnasta, kun taas Henkiinherättäjä on omistettu Ukrainan kansalle.

Sä et oo enää yksin kertoo kiusatuista ja kiusaajista ja viimeinen biisi, Bengalin tiikeri, nousee koko EP:n isoimmaksi lauluksi teemanaan eläinten ja Itämeren suojelu.

Hienoa laulua ja aitoa, rehellistä soittoa.
Kikka Laitinen tuli tunnetuksi jo 80-luvulla mm. Gasoline Girlsien & Petrol Boysien vetäjänä. Nykyinen yhtye on toiminut jo yli 30 vuotta ja sen kuulee; bändi soi tiukasti kuin unelma. Kikan lisäksi siihen kuuluvat Kustaa Kantelinen, kitarat; Mikko Yli-Knuuttila, basso; Petteri Korhonen, rummut ja avustajana Toni Lähteenmäki taustalaulu.

Tällaisia omaehtoisia rock-, country- ja bluestyyppisiä omakustanteita julkaistaan maassamme paljon äänitystekniikan halpenemisen ja helpottumisen myötä (tämän Humanitariuksen on kyllä äänittänyt Risto Hemmi Finnvoxilla). Tätä(kin) taustaa vasten on järjetöntä kuulla YLE:n karsivan pois ”erikoismusiikkiohjelmiaan”, blues ja country – joita nyt ollaan vähentämässä – ovat kevyen musiikin perusrakenteita, jotka ilmenevät jossain muodossa melkeinpä joka popkappaleessakin. Tässä päädytään tilanteeseen, jossa nämä omat, usein todella hienot kappaleet jäävät kaikenmaailman soittolistojen, toivekonserttien ja turhien umk-kilpailujen varjoon.

Kikka Laitiselta julkaisstaan seuraavaksi parinkymmenen biisin kokoelma koko urasta. Sen kanssa on hyvä fiilistellä muistojaan vanhemmista biiseistä.

Laitisella on myös uusia asioita elämässään, hän on ehdolla kansanedustajaksi ja aika pian  nähdään miten siinä käy. Kokeneena järjestötyöntekijänä (mm. Elvis ry:n hallituksen monivuotinen jäsen) hän ei ole mikään keltanokka näissäkään asioissa. Toivottavasti vaan jää aikaa edelleen myös uusille kappaleille, joita innolla jäämme odottelemaan.

Kikka Laitinen Co.:”Humanitarius” (Emsalö Music 2022)
 

(Uutista on päivitetty 31.3.2023 korjaamalla maininta luottamustoimesta Elvis ry:ssä)