Larry Peninsula – Country Music Only

Oulusta kotoisin oleva Lauri Niemimaa on rakentanut hienosti uraa Larry Peninsula -nimellä ja on onnistunut viemään musiikkiaan Amerikan mantereelle saaden radiosoittoa tiukasti kilpaillulla genresektorilla. Stetsoninnoston arvoinen temppu.

Levyn aloittava nimikappale lupaa, että tulossa on vain country-musiikkia ja harvoinpa sitä kuulee yhtä huolellisesti tehtyä modernia nashville-countryä Atlantin tältä puolelta.
Levyn kaikki kappaleet ovat Larry Peninsulan omaa käsialaa. Larry vastaa rumpuja myöden suurimmasta osasta soittoakin itse, ja jälki on vakuuttavaa. Tremolokitaralla maustettu Wastin' Daylight nousee omaksi suosikikseni.

Englanninkielisen countryn lisäksi mukana on hieman vaisuksi täytebiisiksi jäävä instrumentaali Dead Renegade ja levyn päättävä yllätys, selvällä suomella esitetty Saimaa.

Suomeksi lauluääni soi kauniin vapautuneesti. Larryn äänessä on herkkyyttä, jota jää hieman kaipaamaan sinänsä erittäin vakuuttavalla aksentilla esitetyistä englanninkielisistä kappaleista.

Radiosoitto saattaa silti jäädä haaveeksi tupakointimyönteisten sanojensa takia. Kappale on kaihoisan kaunis ja toivottavasti vastaava musiikillinen täysosuma saadaan radioonsopivilla poliittisesti korrekteilla sanoilla.

Josta pääsenkin sujuvasta sivuraiteille. Larry Peninsula on tehnyt levyn nimibiisistä suomenkielisen Kantriäijät-version Mikko Alatalon ja Harri Rinteen kanssa, Mikon hoidellessa laulupuolen. Lopputulos toimii kyllä Alatalo-countryna mainiosti.
Ymmärrän hyvin, miksi Mikko Alatalo on halunnut Larry Peninsulan mukaan soittamaan tätä käännösiskelmää, mutta tällä omalla levyllään vakavasti otettavana country-artistina paikkansa lunastanut Larry Peninsula tuskin olisi tarvinnut nostetta Alatalolta, pikemminkin päinvastoin.
No, taas saatiin yksi laulu, jossa mainitaan Juice.

Ja tämän nurinan jälkeen takaisin tämän levyn arviointiin. Country Music Only on debyyttilevynä hieno, suorastaan huikea käyntikortti ja loistava osoitus nuoremman polven suomalaisesta ammattitaidosta, jota löytyy countryn saralla siis Oulunkin suunnalta.

Larry Peninsula – Country Music Only (Ramasound 2018)
 

18.01.2019
|
Ari Vanha-Majamaa
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy