Lauri Peisterä: "Taivas liekit sammuttaa" – ripaus americanaa

Image

Oululaislähtöisen Lauri Peisterän debyyttialbumi on kiinnostava tapaus, sillä suomenkielisellä levyllä kuuluvat ajoittain varsin tyylikkäät americana-vaikutteet, pääosin nimikappaleessa sekä avaus- ja päätösraidoissa (Näkymätön, Viimeiset sanat). Muutenkaan yhtään turhalta kuulostavaa laulua ei ole kymmenen kappaleen albumille jäänyt, vaan kokonaisuus kantaa alusta loppuun. Ainoastaan ”En pelkää antautua” jää mielestäni sävellyksenä hieman valjuksi, vaikka siinäkin teksti toimii. 

 

Lauri Peisterä on ilmaisuvoimainen laulaja sekä kyvykäs laulunkirjoittaja, joka osaa luoda teksteihin tarvittaessa myös paikan tunnetta (esim. Kosteita unelmia). Aivan yksin hän ei ole ollut kappaleista vastuussa, sillä Janne Aslak Räsänen on osaltaan auttanut ideoiden viemisessä maaliin asti.

Peisterän ja kitaristi Petri Kuuselan yhdessä tuottama levy on myös muulta toteutukseltaan tasokas debyytti. Bändi soittaa hyvällä fiiliksellä (Kuuselan lisäksi Jeremia Kangas, Jaakko Konttila, Jere Tulirinta ja Joonas Karjalainen), ja Matias Kiiverin miksaus kuulostaa hyvältä.

 

Lauri Peisterä: Taivas liekit sammuttaa (2021)

Lue Lauri Peisterän haastattelu tuoreesta Riffin printtinumerosta 6/2021.