Los Bastardos Finlandeses: "Rock 'n' Roll" – roisia menoa

Image

Los Bastardos Finlandeses tarjoilee Lemmyn perinteitä kunnioittavaa rock'n'rollia nyt jo seitsemännellä albumillaan.

Edelleen toimitaan taiteilijanimien varjossa, mutta tuttuja tekijämiehiähän tässä on soittamassa. Bändin jäsenten ja tuotantoryhmän meriittilistalla saisi helposti palstatilaa täytettyä liiaksikin, joten mainitaan nyt tässä vain soolokitaristin vaihtumisesta aiempaan kokoonpanoon, kun Ben Granfelt ei ole enää rivissä. Uutta verta on siis Bastardojen kokoonpanossa, mutta meno ei ole hyytynyt, päin vastoin.

Levyn kansikuvana on kallo ja kitarat -Bastardos-logo, eikä minimalistisuudessaan mustavalkoinen kansi ainakaan rönsyile liikaa. Ehkei digitaalisen jakelun aikana enää kansiin panostusta kaivatakaan?

Levyllä on yksitoista kappaletta ja kahdesta biisistä lisäksi Hannu Leidenin miksaamat radio edit -versiot. Tässä melkein meninkin harhaan, kun aluksi arkiaskareiden taustalla kuuntelussa levystä tuli fiilis, että onpas samankuuloisia kappaleita…
No, yksitoista ensimmäistä kappaletta ovatkin jo edustavampi otos putkeen kuunneltuna.

Levyn potkaisee käyntiin Lemmyn muistoa kunnioittava The King Is Dead, joka toimii ja El Taff Bastardon lauluääni kuulostaa esikuvaltaan. Kappaleet levyllä eivät sentään ole samaa moottoripääpaahtoa alusta loppuun, vaan suvantokohtia ja vaihtelevuutta löytyy, kuten vaikkapa Rockabilly Nurse. 

 

Los Bastardos Finlandeses: "Rock 'n' Roll" (Turenki Records, 2019)