The Lovematches: ”Rescue Songs” – akustista helminauhaa

Image

Helsinkiläisten Sanna Björkmanin ja Pasi Rytkösen akustinen duo on nyt muutaman vuoden ilostuttanut suomalaisia rootsmusiikin diggareita.

 

Pasi Rytkönen on tunnettu muun muassa hienosta Saltwater Jinx -yhtyeestä kitaristina ja laulajana. Sanna Björkman taas soittaa duossa harmonikkaa ja laulaa. Pariskunta on pariskunta myös siviilielämässä. 

Ideana on ”pelastaa” lauluja ja tehdä niistä akustisia versioita piittaamatta siitä mitä ne alunperin ovat olleet. Esimerkkinä käy hyvin aloitusraita Losing my mind joka on alunperin Peer Gyntin biisi. Fiilis on vähän sama kuin Tokelan ja Tommi Vikstenin The Munsons-duon versiolla ZZ Topin Rough boysta. 

Sense of love on Havana Blackia säädettynä duolle ja Maria Hännisen loistavalle viululle. 

Saltwater Jinx-kitaristi Köpi Kurikan One good love on ihastuttava biisi joka sisältää hienon korvamatoisen kertosäkeen. 

Heartaches in Hurtville ja Time of love ovat Esa Elorannan käsialaa. Kappaleiden piti ilmestyä Heartworn-yhtyeen toisella levyllä mikä kuitenkin jäi julkaisematta, Onneksi Rescue Songsilla kuulemme kaksi hienoa versiota näistä.

Dusty & Pancho-duon Pancholta eli Tero Pulkkiselta on mukana kaksi sävelmää joista You ́ll get it all päättää levyn kauniisti ja arvolleen sopivasti. 

Suomalainen rootsmusiikki eri muodoissaan elää ja voi hyvin. Tämänkin The Lovematches-yhtyeen Rescue Songs-albumin yksi johtoajatuksista tuntuu olevan ”Kaikki biisit aina paranee, kun niistä tekee vähän kantrahtavia!” 

Rescue Songs -levyn kansiin on nähty vaivaa. Etukansi on hieno Kirsti Mehton ompelutyö The Lovematchesista.
Kolmiosainen kansi sisältää myös luonnehdinnat biiseistä sekä hienona yksityiskohtana jokaiselle laululle oman tulitikkuaskin kannen!
Lisäksi takakansi voisi hyvin olla Emäsalossa kuvattu (vrt. Emsalö Music).

A huge kiitos for making this album! :)

The Lovematches: ”Rescue Songs” (Emsalö Music 2021)