Micke & Lefty Ft. Chef: "Let the Fire Lead" – vain priimaa

Image

Micke & Lefty ft. Chef päättää kymmenen vuotta kestäneen julkaisutaukonsa. Uusi albumi Let The Fire Lead on saatekirjeen mukaan akustinen levy sähköisellä tunnelmalla varustettuna.

Noin 20 vuotta toimineen trion kolmas pitkäsoitto tarjoilee bluesin ilosanomaa ja mukaansatempaavaa poljentoa läpi levyn. Jalka alkaa polkea tahtia viimeistään toisessa biisissä, viidennen raidan kohdalla on pakko antaa bluesin viedä kokonaan mukanaan. 

Biiseissä on koukkuja yllin kyllin, eikä niistä yksikään ole pituudella pilattu.

Yhtye kertoo saatekirjeessään tehtäväkseen hyvän fiiliksen ja positiivisen energian välittämisen vaikean ajan keskellä. Tässä bändi onnistuu erinomaisesti, siitä huolimatta, että levyllä on pari vähän alakuloisemmin etenevää kappaletta.

Yhtyeen itsensä tuottama albumi on soundimaailmaltaan tumma ja minimalistinen. Ratkaisu on ilmeisen harkittu, sillä tummuudestaan huolimatta puuroutumista ei ole havaittavissa. 

Levyn kahdeksas raita, You Gorgeus You, tarjoilee levyn reippaampaa osastoa ja osoittaa, että bändin biisinkirjoitus- ja sävellyskynä on erinomaisessa terässä. Levyltä ei heikkoa biisiä löydy.

Let the fire lead on yhtyeen aiempien levyjen ohella pakkohankinta kaikille blues- ja roots-musiikin ystäville. Muidenkin kannattaa tutustua bändiin, kolmikko hoitaa hommansa erittiäin taidokkaasti, tämä kuuluu kautta levyn tarkoin harkituissa instrumentti- ja sovitusratkaisuissa. Missään vaiheessa ei lähdetä liioittelemaan, eikä pelätä minimalismia.
Lisää, kiitos!

Micke & Lefty Ft. Chef: "Let the Fire Lead", (Hokahey, 2020)