The Offering:”Home” – taidokasta sillisalaattia

Image

Useita eri metallin tyylilajeja omintakeisesti yhdistelevä Home on bostonilaisen The Offeringin debyyttilevy. Nelihenkinen orkesteri ei modernin individualismin oppien mukaisesti kumartele esi-isien tekemisien perään, vaan syöksyy suoraan taistelukehään kuin itseluottamusta tihkuva härkätaistelija.

Musiikillisesti levy on mielenkiintoinen ja progressiivinen sekoitus Machine Headin thrash metallia, Riotin (nykyinen Riot V) power -vaikutteista speed metallia, Hellin traditionaalista heavy metallia sekä King Diamondin tutuksi tekemää teatraalista falsettivokalisointia. Kappalerakenteet sen sijaan ovat tuttua metalcore -osastoa, jossa säkeistöt vedetään raivokkaasti karjuen ja kertsissä laitetaan melodinen ja mahtipontinen vaihde silmään.

Tämän kaiken lisäksi riffejä sekä ideoita lainataan myös äärimetallin puolelta, joten tylsäksi ja ennalta arvattavaksi Offeringin esikoislevyä ei ainakaan voi kutsua.

Kappaleista parhaiten mieleen jäi yhtyeen mittapuulla suoraviivainen Failure (S.O.S), jossa aggressiivinen ote ja tarttuvuus paiskaavat kättä toimivalla tavalla. Lähes 15 minuuttia kellottava mammuttimainen nimibiisi puolestaan on kiistatta kunnianhimoinen teos, mutta jännite ei kuitenkaan kestä koko kappaleen keston ajan.

Kaiken kaikkiaan The Offering voi olla tyytyväinen siihen, että albumi ei lukemattomista rönsyistään huolimatta sirpaloidu palasina äänivallien hautausmaalle. Albumi on epäilemättä liian pitkä ja siinä on omat sudenkuoppansa, kuten laulajan lähes yhtäjaksoinen ärsytyksen rajoilla heiluva ulina, mutta harva debytantti saa silti aikaiseksi näin kypsää ja vaikuttavaa jälkeä kokonaisuutena.

The Offering: Home (Century Media, 2019)