Olli Pekka: Nukkuva stadi – soulahtava debyyttilevy

Image

Nukkuva stadi-biisistä tunnetun Olli Pekan ensimmäinen soololevy julkaistiin kesällä ja soinnissa onkin kesäistä kepeyttä.

Kaikkihan varmaan tietävät, että Hectorin vuonna 1992 Ensilumi tulee kuudelta -albumilleen levyttämä Nukkuva stadi-kappale on hänen poikansa Olli Pekan käsialaa, tosin alunperin englanniksi nimellä City after dark.

Hiljattain julkaistu Olli Pekan oma pitkäsoitto osoittautuu suomenkieliseksi funkahtavaksi soultyyppiseksi musiikiksi jollaista Suomessa ei liikoja tehdä. Toki muistissa on Aki Sirkesalon tuotanto ja vielä nykypäivänäkin Sami Saari ja Niko Ahvonen.

Nukkuva stadi -levyllä onkin isompi bändi kolmella puhaltajalla, kosketin- ja lyömäsoittajalla ja sen huomaa. 

Musiikki on ihan oikeasti soitettua. Studiotuotanto on tällä kertaa jätetty vähemmälle ja hyvä niin. Olli Pekka on itse tuottanut levyn, ja sen on äänittänyt ja miksannut Mamba Assefa, joka myös soittaa lyömäsoittimia.

Sävellykset ovat Olli Pekan omia, sanoituksissa on auttanut osittain Heimo Hatakka, joissain biiseissä myös Hector.

Olli Pekan vihdoin itsensä levyttämä Nukkuva stadi on hieno kuvaus siitä miten silloin 17-vuotias teini-ikäinen kokee yöllisen Helsingin.

Nukkuva stadi-levyn biisimateriaali on tasaisen vahvaa, nimikappaleen lisäksi nostaisin esille upean Aitoo-biisin joka hienon tekstinsä lisäksi jää paljon velkaa Paul Simonille, joka myös tottakai tekstissä mainitaan.

Hienoa tunnelmakuvausta sisältää myös Tulen kosketus -laulu.

On hienoa nähdä ettei omena ole kauas puusta pudonnut vaan Harman poikakin on saanut hienon levyn aikaiseksi. Tämä on ehkä enemmän kesämusiikkia, mutta hyvin käy kuunteluun myös rospuuttoajassa. Seuraavaa kesäähän jo odotellaan, jos se vaikka olisi vapaampi kuin pari edellistä.

 

Olli Pekka: Nukkuva stadi (Gray Area Productions, 2021)