Nayteikkuna

The Outer Sonics: Dance a little light – progerockia Tampereelta.

The Outer Sonics jatkaa kolmannella levyllään monipuolista ja omaehtoista progerock-linjaansa.

 

Tämäpäs tuli minulle ihan yllätyksenä toisen levyn mukana. En aikaisemmin ollut kuullutkaan koko yhtyeestä. Mutta pienellä penkomisella selviää, että Hiironniemen Ninalla (laulu, kiipparit) ja Mikalla (rummut) on taustaa ainakin Hiidensointi-yhtyeessä ja Mikalla myös Pauli Hanhiniemen Perunateatterissa kuten basisti Samuli Hapollakin.
Samulilla oli Mika Hiironniemen kanssa myös oma Happo HC-bändinsä, jota muistan radiosta diggailleeni.
Lisäksi yhtyeeseen kuuluu Ari Niemi (kitara, syntikat) ja avustajana Jarno Forsman kosketinsoittimissa neljällä raidalla.

Eli Tampereelta tullaan ja melodista progressiivista rockia soitetaan. Kahta aikaisempaa The Outer Sonicsin levyä en ole onnistunut kuulemaan.

Ensimmäisenä erottuu Nina Hiironniemen kaunis eteerinen laulusoundi, kappaleitten vaivaton kulkevuus ja erittäin kirkkaat ja kuulaat kitarasoundit.
Mutta esim. nelosbiisillä Fear on jo ihan eri menoa, raskasta soittoa ja mystistä laulantaa. Kappaleesta on julkaistu myös youtube-video.
Addiction on taas klassisesta musiikista vaikutteensa ottanut sävellys, kaunista ja tyylitajuista laulua ja soitantaa. Ari Niemen hieno kitarasoolo kruunaa kappaleen.
Upeaa kitarointia on myös seuraavassa ylväässä Stellars-biisissä. Lopetuksena levyn nimikappale kulkee vähän kevyemmin.

The Outer Sonicsin Dance a Little Light -albumi oli aikamoinen yllätys. Kun ei tiennyt yhtään mitä odottaa, niin oli mahtavaa todeta levyn sisältävän hienoa musiikkia. Sellaista, joka tunnustaa perinteensä vanhassa progemusiikissa, mutta osaa ja uskaltaa myös tuoda uutta ja omaa esityksiinsä mukaan. 

Eritysesti viehättivät kekseliäät sovitukset ja levyn upeat soundit. Nykyään progeen liitettävät metallivaikutteet on onneksi jätetty vähemmälle.

.

The Outer Sonics: Dance a Little Light (Presence Records, 2020)

02.12.2020
|
Reima Lindroos
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy