Sam Huber “Songs for Mona” – tyyliä taidolla ja tunteella

Image

Songs for Mona -albumi sisältää kuusi cover-biisiä. Ensimmäisenä kuullaan George Harrisonin kappale ”Isn’t it a pity”, jonka Huber tulkitsee omalla mureahkolla äänellään. Bändi musiseeraa taustalla ammattitaitoisella otteella. Stemmalaulut ovat täyteläiset ja jättävät tilaa pääsolistille.

Kakkosbiisi ”Tea in the Sahara” on The Police -orkesterista tunnetuksi tulleen Gordon Matthew Thomas Sumnerin, aka Stingin käsialaa. Bändin soitto ja Huberin laulutulkinta ovat edelleen toimivaa ja tyylikästä.

”If it makes you happy” on Sheryl Crow:n sävellys, jonka Huber esittää laulusoundissaan hitunen yliohjausmuroa. Soundi toimii ylä-ääneksiä korostaessaan mainiona kontrastina Huberin muutoin bassobaritonimaiselle äänimateriaalille.
Levyn draamankaarta ajatellen tämä biisi laulusoundeineen tuo raikasta vastapainoa kahden ensimmäisen kappaleen pehmeämmälle tunnelmalle.
Brian Benninghove (trumpetti) ja Lee Hogan (tenori- ja baritonisaksofoni) ovat soittaneet biisin makoisia trumpetti- ja saksofonilinjoja.

Grace Jonesin säveltämässä “I’ve done it again” -biisissä tunnelma seestyy ja Huber fiilistelee samettisemmalla laulusoundilla. Biisiin on soitettu näppäräntyylikäs pikku kitarasoolo. Biisin äänimaailmassa risteilee myös rhodesmaisia soundeja ja kaikkea muuta pikkukivaa.

”Could you be loved” on Bob Marleyn biisi, jonka Huber soittokavereineen tulkitsee letkeällä grooveotteella. Kertosäkeessä on pehmeää ja makoista laulua stemmoineen.

Viimeinen biisi ”Heaven” on David Byrnen ja Jerry Harrisonin käsialaa. Heaven julkaistiin alun perin 1979 Talking Headsin albumilla ”Fear of Music”.

Huber laulaa levyllä kaikki kuusi biisiä. Taustalauluja levyllä laulaa Tomás Doncker, joka myös soittaa joissain kappaleissa kitaroita. Muita levyllä esiintyviä artisteja ovat Artur Uronen (pedal steel -kitara), Mark Henry (perkussiot, saksofoni, taustalaulu), Nick Rolf (piano, urku, syntetisaattori), Chulo Gatewood (basso), Leroy Thompson (rummut) ja Garrison Hawk (laulu Could you bre loved -kappaleessa).

Levyn on äänittänyt ja miksannut James Dellatacamo, joka myös on soittanut levyllä kitaraa. Masteroinnin on mestaroinut Michael Fossenkemper TurtleTone Studiossa.

Sam Huber: “Songs for Mona” (True Groove 2019)