Simon McBride: The Fighter – kitaramusiikin voimaa! 

Image

Ei kitaramusiikin aika ole mitenkään ohi! Tätä täysin turhan pöljää ajatusta näkee aina silloin tällöin esiintyvän mediassa. Kalastelevat klikkauksia mokomat? Kapteeni Simon tässä nyt käskee ja tarjoaa meille kattauksessaan oikein vetreän kolmen vartin blues/hard rock -rupeaman.

Melko nuoresta iästään, 43, huolimatta irlantilainen kitaristi-laulaja McBride on ehtinyt puuhata kuusikielisensä kanssa jo varsin kiitettävästi. Sweet Savagessa hän aikanaan paikkasi Vivian Cambellin ja entisistä Whitesnake-hepuista pääosin koostunut Snakecharmer on sekin ukon meriittilistalla. Don Aireyn soolobändissä on tehty keikkaa ja onpa mies toiminut vierailevana opettajanakin Dublinissa, alan opinahjossa. Lämmittelijän roolia on testattu niin Satrianin, Beckin, Trucksin kuin Bonamassankin keikoilla.

Nyt heppu on julkaissut pitkän tauon jälkeen oman soololevynsä, jossa poljetaan tahtia lattiaan pääosin trio-pohjalta. Soundit ovat asiaankuuluvasti perin maanläheiset, nyt ei ole tarvinnut turvautua mallintaviin tai mallintamattomiin laitteisiin, saati softiin yhtään sen enempää. 

Viihdyttävää, mutkatonta ja maittavaa menoa ovat nimimiehen apuna kappaleiksi asti kirjoittaneet yhtyeen basisti Dave Marks sekä 100 Days -kappaleella kitaristina niin ikään esiintyvä Jo Webb

Nathan O´Regan löytyy kappaleiden krediiteistä peräti seitsemässä tapauksessa. Rumpalin tonttia pitää hallussaan Jon Finnigan. Koskettimia puolestaan hoitavat sekä Marks että Shannon Forest. Onko jälkimmäinen mahdollisesti se heppu Toton rumpujen takaa, jää tässä auki. Kuten se, onko nimi tuo, vai pitäisikö kirjoitusasu olla kahdella r-kirjaimella…? 

Perinnetietoinen, mutta moderni tuotanto on sujunut McBriden ja Marksin yhteistyönä, Eike Freesen miksatessa.

Parhaina vetoina täydestä tusinasta edukseen erottuvat nimikkokappale, Trouble sekä muheva versio Free-klassikko The Stealerista. Levy on helppo ottaa haltuun ja nyt taas tekeekin mieli laittaa äänenvoimakkuus riittävän isolle lukemalle. Niin, meinasi tässä jo unohtua mainita sekin fakta, että aluksi McBriden määräaikainen sopimus Steve Morsen paikalla kitaristina Deep Purplessa muuttuikin toistaiseksi voimassaolevaksi nyt heinäkuussa. Syytä siis hiukan alakuloisen näköisiin levyn kansikuviin ei miekkosella kyllä liene!

 

Simon McBride: The Fighter  (EAR Music, 2022)