Son Demon and his Holy Boys: "Son Demon and his Holy Boys"

Image

Uusi rockabilly-trio Tampereelta, Son Demon and his Holy Boys, teki tämän neljän biisin EP:n äänitykset heti perustamisvuonnaan 2021.
Kahdeksan monoraitaa taltioitiin Ri-Le Recording Studiossa Ylöjärvellä ja masterointi on Bluelight Recordsin usein käyttämän PS-Tonelabin Petteri Salmen varmaa ammattityötä. Ja fyysisen äänitteen jakelu luonnollisestikin seitsemän tuuman vinyylinä.

Bändi on uusi, mutta soittajilla on kokemusta. Muun muassa Roadracersistä ja Mike Bellin taustalta tuttu Iikku Riepponen hoitaa kontrabassokompin varmoin käsin. Laulun ja komppikitaran hoitaa Voimaryhmästä, Banaanimiehistä ja Garbagemenistä tuttu Veli-Pekka "Vellu" Lehtonen. Soolokitaran hoitaa Viljami Kujansivu.

Bändin nimeen sopivat taiteilijanimet täydentävät julkaisun hienot kannet. Son Demonin taustalla soittavat siis Reverend Riepponen ja Brother William.

Neljä kappaletta ovat lainamateriaalia, mutteivät kuluneita. Glenn Blandin When My Baby Passes By, Al Ferrierin Blues Stop Knockin' At My Door, Vince Anthonyn Too Hot To Handle ja Ben Wassonin Wait For Me Virginia lienevät vain harvojen tuntemia helmiä.

Son Demon and his Holy Boys on klassinen 1954–55-tyylinen rummuton rockabillytrio, jollaisena aloittivat Elviksen Blue Moon Boys, Johnny Cashin Tennessee Two ja Johnny Burnetten Rock and Roll Trio. Rummuton rockabilly on vaativuudessaan ihan oma lajinsa ja Tampereen trio hallitsee tämän vaikean lajin hienosti.

Nopeissa biiseissä on garagemurinaa, lauluvoimaa ja Desperate Rock'N' Roll -kokoelmalevyt mieleeni tuovaa tarkoituksellista säröä.
Mieleeni tulevat myös Mike Nessin Under The Influence ja Cheating at Solitaire -levyt, joilla siis oli kyllä rummutkin mukana. Son Demon on löytänyt hienosti oman aggressiivisen soundinsa.
Levy on hieno käyntikortti tulevia koitoksia varten.

Päätöskappale, hieman rauhallisempi westernhenkinen Wait For Me Virginia on näistä mielestäni paras.

Son Demon and His Holy Boys: "Son Demon and his Holy Boys"
Bluelight Records (2022, BLR 45176 2)