Stonehills: "From Day To Dusk" – dynaamista melankoliaa

Image

Viisimiehinen Stonehills tulee Joensuusta, ja kakkoslevy nostaa monisävyiseen ilmaisuun pystyvän bändin potentiaalisten radiomenestyjien joukkoon.

Levyn aloittavassa The Blackbird's Call -kappaleessa alun viuluintro ei valmista odottamaan soolonvaltaavaa kitaraa kaiutetulla särösoundilla. Nousevan intensiteetin tuloksena on stadionmittaluokan rock-balladi ja komea aloitus levylle.
Stonehills on selvästi vaihtamassa isommalle vaihteelle kakkoslevyllään. Kunnianhimoinen melodia ja tarttuvat sanat toimivat ja tästä saisi helposti povattua radiohittiä soittolistarockradioille.

Toisessa kappaleessa on perinteisempiä country-sävyjä. Mitä mahtipontisuudessa menetetään, saavutetaan takaisin mukaansakutsuvalla tunnelmalla.

Levyltä löytyy melankoliaa ja kaihoa, joka tulee esille etenkin Veli Kivimäen lauluäänen kautta. Tämä on komea perinteinen suomalaislakoninen baritoni, ja englanti esittävänä kielenä taipuu Kivimäeltä hyvinkin riittävällä notkeudella.

Levyn alkupuoli vaatinee itselleni enemmän kuuntelukertoja, mutta mitä pidemmälle levy etenee, sitä paremmalta se mielestäni kuulostaa.
Dark Horsen aloittaessa laukkansa huomaan, että tämähän on mainio levy. Vahvat balladit seuraavat toistaan.
Levyn päättävässä The River In You:ssa aloitellaan pianolla ja viululla ja päädytään tekemään vastaava nosto stadiontasolle, josta liikeelle lähdettiin – ympyrä sulkeutuu onnistuneesti.

Minua näistä kappaleista miellyttää eniten 'Til The Night Turns Into Day Agents-henkisine kitaroineen.

 

Stonehills: From Day To Dusk (Stonehills, 2020)