Sydänyön Rytmi: "Erämaa" – bluesia raskaammalla rock-otteella

Image

Keravalainen Sydänyön Rytmi lähestyy toimitusta toisella pitkäsoitollaan. Yhtyeen musiikissa yhdistyvät blues ja raskaampi rock-poljento. Levy polkaistaan käytniin todella vauhdikkaalla Rakkauden tiet -nimisellä kappaleella, joka ei jätä kysymysmerkkejä siitä, mistä levyllä on kyse.

 

Bluesin ja rockin seekoitus toimii äärimmäisen hyvin. Biiseissä on koukkuja, eivätkä ne ole liian pitkiä.
Levyn kuuntelu on vähän kuin kahvipöytäkeskustelu hyvässä seurassa. Kahvi viihtyy kupissa jäähtymispisteen ohitse, kun juttu luistaa paremmin kuin hyvin. 

Levyn kolmas raita Julma erämaa todistaa bändin kyvyt luoda menevien biisien ohella myös balladimaisia, teksteiltään syvällisiä kappaleita. Albumin lyriikat ovat erittäin pohtivia. Sävellyskynä on terävä, biisien rakenne on tarkoin harkittu. Levyn päättävä Taivaan portilla tuntuu vähän täyteraidalta, se on hienon äänitteen ehdottomasti heikoin lenkki. Biisi on menevälle äänitteelle vähän turhan rauhallinen lopetus, vaikkei kappale ole missään tapauksessa huono. 


Kaiken kaikkiaan Sydänyön Rytmi tarjoilee mielenkiintoisen paketin bluesrokkia tyylikkäässä paketissa. Levy avautuu nopeasti, mutta kestää kuuntelua. Suosittelen kaikkia bluesin ja rokin ystäviä tutustumaan Sydänyön Rytmin musiikkiin, ette tule pettymään.

Sydänyön Rytmi: "Erämaa",  Keravan Ääni ja Levy (2021)