T. Sameli Rajala: "Electric Rajala" – bueskitaran juhlaa

Image

Blueskitaran riemujuhlaa vietetään T. Sameli Rajalan Electric Rajala -levyllä. Välillä kolutaan pientareita jazzimman ja progemman kokeilun kautta, mutta pääosin pysytään tehokkaassa vaughantyylisessä riffirunttailussa rhythm and blues- highwayn ohituskaistalla.

 

Turhantarkkaa näpertämistä levyltä ei löydy, tällä levyllä on tekemisen meininki.

Aivan erikseen täytyy nostaa levyn päättävä T. Sameli Rajalan tulkinta Jean Sibeliuksen Finlandiasta. Jousikaikua, ilmaa, slidea ja murinaa löytyy vain kitaralla tulkitusta äärimmäisen tyylikkäästä vedosta. Kyseinen kappale on soinut omassa soittimessani levyn kappaleista eniten.

T. Sameli Rajalan levyllä vierailee kahdella kappaleella Good Rockin' Kempas bluesharppunsa kanssa. T. Samelin laulu muistuttaa omaan korvaani niin paljon Kempaksen laulua, että koin parhaaksi varmistaa Karilta lauloiko hän levyllä taustoja tai muuten, mutta vastaus oli selkeästi kieltävä. T. Sameli hoitaa vokaalit täysin itse.

Jos Tortilla Flat, Fabulous Thumderbirds, Stevie Ray, Reverend Billy F, Omar ja kumppanit sinulle toimivat, niin voisin vannoa, että T. Sameli on kanssamme samassa kerhossa.

T. Sameli Rajala - Electric Rajala
BBCD022