Tommy Emmanuel: Accomplice One

Image

Ihan ensi kuulemalla Tommy Emmanuelin uusi levy yllätti. Hän on kuitenkin niin leimallisesti fingerstyle-kitaristi, että Accomplice One -uutuuden monenlaista soitantaa ja monenkirjavaa materiaalia ei osannut odottaa. Hyvin pian mieleen hiipi tyytyväisyys siitä, että tässähän taitaa olla käsillä paras Tommy Emmanuel -albumi. Eikä mielipide ole ainakaan vielä muuttunut.

 

Erilaisen levystä tekevät viime kädessä sen vierailijat. Lista on pitkä, sillä Tommy esittää Accomplice One -levyn jokaisen kappaleen yhden tai useamman vierailijan kera.

Mukana ovat muiden muassa Jason Isbell, Ricky Skaggs, Mark Knopfler, Rodney Crowell, Jerry Douglas, Amanda Shires, David Grisman, Bryan Sutton ja J.D. Simo. Näissä esityksissä Emmanuelin suvereenit taidot myös komppaajana ja single note -soittajana pääsevät hyvin esiin.

On jamimeininkiä Bryan Suttonin ja David Grismanin kanssa, Django-jazzia Frank Vignolan & Vinny Raniolon kanssa tai vaikkapa dobro/kitara-revittelyä Jerry Douglasin seurassa (Purple Haze). Välillä taas mennään selkeästi laulu edellä.
Esimerkiksi Suzy Boggusin laulama The Duke´s Message tai Amanda Shiresin kanssa tehty versio Madonnan Borderline-kappaleesta ovat komeita esityksiä, samoin kuin Randy Crowellin Looking Forward To The Past.
Myös laulukappaleista muutama mennään duettona, ja tuntuu kuin Tommyn ponnekkuus laulajana olisi kasvanut.

Accomplice One tarjoaa virtuoosi-soittoa parhaasta päästä, mutta sopivassa määrin myös vaihtelua hyvien laulujen muodossa. Se tekee tästä levystä varsin viihdyttävän.

Lue Tommy Emmanuelin omat mietteet levystä Riffin printtinumerossa Riffi 1/2018 julkaistusta haastattelusta.

Tommy Emmanuel: Accomplice One (2018, Mascot Label Group)