Digitechin NAMMissa esittelemä pedaalikaksikko poikkeaa toisistaan vain yhdessä ominaisuudessa: XP-mallin tunnuksessa oleva täsmennys viittaa siinä olevaan ekspressiopedaaliin, joka perusmallista puuttuu. Siinäkin on kuitenkin liitäntä ulkoisella keinupolkimelle. Muilta osin nämä tehostelaitokset ovat toistensa kaltaisia.
RP360-mallien tarjoomusten laajuudesta saa hyvän käsityksen, kun vilkaisee niiden teknisiä erittelyitä. Mukana on 85 efektipedaalia, 54 vahvistinta ja 26 kaiutinkaappia, kaikki tunnettujen esikuvien mallinnoksia. Nimet ovat tosin vain vihjaavia, mutta eivätpä esimerkiksi Clyde Wah, Plexi Drive, Danish Chorus ja Stone Phase ole mitenkään hankalasti arvattavia. Jos nyt kumminkin kaipaa tarkempaa selkoa, niin manuaalissa mallien esikuvat selostetaan kyllä ihan tarkalleenkin… Mukana on tietysti DOD/Digitech-klassikoita ja kaikupuolesta vastaa samaan konserniin kuuluva Lexicon.
RP360:n muistissa on 99 tehtaalla laadittua soundikokonaisuutta ja saman verran löytyy käyttäjän luomuksille varattuja lokeroita. Yhdessä kokonaisuudessa on vahvistin/kaiutinyhdistelmän lisäksi tilaa yhdeksälle varsinaiselle efektille.
RP360 pitää sisällään myös 40 sekunnin loopperin sekä rumpukoneen, jonka muistista löytyy 60 valmiiksi sommiteltua rytmikuviota.
Viritysmittari kuuluu luonnollisesti pakettiin, mutta se ei ole ainoa apu kitaristille: erityisen Sound Check -toiminnon avulla laitteen muistiin voi riffitellä pätkän omaa soittoaan, jota mylly jauhaa sitten kerran toisensa perään. Sen aikana voi rauhassa ruuvailla efektejä oikeisiin asentoihin vaikka kaksin käsin. Kun asetukset ovat kohdillaan, palataan taas soittohommiin.
Ohjelmointi käy päinsä RP360:n omilla namiskoilla, mutta syvällisemmin tai helpommin puuha hoituu ilmaisella Nexus-tietokoneohjelmalla, jonka käyttöä varten RP360 on varustettu USB-liitännällä. Ja kun on kerran USB, niin olisihan hoopoa jättää sen käyttö pelkkään editointiin. Tämän oivalsi myös Digitech, ja niinpä USB palvelee myös audioväylänä jota myöten voi äänittää tietokoneelle kaksi kanavaa kerrallaan ja toistaa saman verran. Yhteistyön pitäisi sujua niin GarageBandin kaltaisten kevytohjelmien kuin esimerksi Cubase-, tai Pro Tools -ympäristössäkin.
RP360 XP:n erottaa kylkeen ikäänkuin jatkeeksi liitettystä ekspressiopedaalista. Liitäntöjen osalta Dogitechin kaksikko on yhtä yhteneväinen kuin sisustensakin osalta.
Lisätiedot: DLX Music