EBS Magni 502 1x15 – isommalla kartiolla

Jotakuinkin vuosi sitten uutisoitu kahdella kymppituumaisella kaiuttimella varustettu kombo sai rinnalleen yhdellä 15-tuumaisella elementillä ladatun mallin.

  

EBS 502:n vahvistin perustuu Reidmar 502 -malliin ja on tismalleen sama kuin kahdella kymppituumaisella varustetussa 210-rinnakkaismallissa.

Perussoundin vaihtoehtoina ovat basson signaali sellaisenaan, tai sitten Character-kytkimen takaa löytyvällä esiekvalisoinnilla muokattu soundi.

Jatkotyöstöä varten vahvistimessa on kolmialueinen ekvalisaattori, Bright-säätö, sekä omilla kytkimillään aktivoitavat Bright- ja Notch-suotimet.

Hyllytyyppisen bassokorjaimen (bass) nimellinen rajataajuus on 60 Hz, ja vahvistusta tai vaimennusta saa enimmillään 18 desibeliä
Sama määrä korostusta tai vaihtoehtoisesti vaimennusta löytyy niin ikään hyllytyyppisen diskanttisäädön (treble) takaa, ja se vaikuttaa kuuden kilohertsin yläpuoliseen alueeseen.
Edellisten väliin jäävä keskialueen säätö (middle) voidaan portaattomasti kohdistaa 100 Hz – 6 kHz taajuusalueella, jossa korostus on enimmillään 12 desibeliä ja vaihtoehtoinen vaimennus puolestaan 15 desibeliä.

Ekvalisaattorin jatkona oleva erillinen Bright-säätö on sekin hyllykorjaimen tyyppinen, mutta vaikutusalueen alarajaksi sille on asetettu 10 kilohertsiä. Tämä säätö toimii pelkästään korostuksena, jota saa säädintä kääntämällä enimmillään 15 desibeliä.

Dynamiikan hallintaa tukee yhdellä säätimellä operoitava kompressorilimitteri.

Efektilenkki, balansoitu linjalähtö sekä Speakon-liitäntä lisäkaiuttimelle kuuluvat varisteluun.

Uuden version kaiutin on valmistettu nedoyymielementeillä kuten 210-versionkin ja sen painoksi ilmoitetaan 16,5 kiloa.


Lisätiedot: F-Musiikki

02.10.2023
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy