Nayteikkuna

Electro-Voice PXM-12MP – aktiivinen kulmamonitori

Koaksiaalikaiuttimella varustettu EV:n PXM-12MP soveltuu kulmamonitorina käyttämisen sijaan myös kaiutintelineeseen asennettavaksi PA-kaiuttimeksi.


Kartioelementin halkaisija on 12 tuumaa ja diskanttielementti (1,75") on sijoitettu alataajuuksia toistavan kartion keskelle.
Rakenteen etuna on vaiheistuksen pysyminen samana kuuntelusuunnasta riippumatta.

Lattialle kulmamonitoriksi asetettuna kaiuttimen keskiakseli suuntautuu 55 astetta yläviistoon.
PXM-12MP:n symmetriseksi säteilykulmaksi ilmoitetaan 90 astetta, ja toistoalueeksi 64 Hz – 20 kHz (-3 dB:n puitteissa), 53 Hz – 20 kHz (10 dB:n hahlolla).


PXM-12MP:ssä on kolme tulokanavaa, joista kaksi ensimmäistä soveltuu sekä mikrofoni- että linjasignaleeille, kun taas kolmas kanava on RCA-parilla toteutettu linjaliitäntä ulkoista musiikkisoitinta varten.
Kaksi ensimmmäistä kanavaa on varustettu Di-boksien ja kondensaattorimikrofonien tarvitsemalla phantom-syötöllä.

 


Kanavien keskinäiset tasot asetetaan omilla itsenäisillä säätimillään, joiden lisäksi monitorissa on yhdellä säätimellä operoitava DSP-mikseri kanavien  tarkempaa muokkausta varten.
Varusteluun kuuluvat kolmialueinen kanavakorjain (hyllykorjaimet basso- ja diskanntialueelle, puoliparametrinen korjain keskialueelle) sekä kierronestosuodin ja automaattinen limitteri. 


Lisäksi PXM-12MP:ssä on neljä valmiiksi ohjelmoitua yleissävyn perusekvalisointia, joista valitaan käyttötilanteeseen sopivin.
Valikosta löytyvät omat vasteensa käytölle lattiamonitorina, kokoäänialueen PA-kaiuttimena, sekä subwooferilla tuettuna satelliittina.
Lisäksi preseteissä on huomioiut PXM-20MP:n mahdollinen käyttö kitarakaiuttimena esimerkiksi suoraan pedalboardista syötettynä.


Useampien kaiuttimen ketjuttaminen tai systeemin laajentaminen sujuvat helposti, sillä kaikkien tulosignaaleiden summan voi poimia ulos balansoidusta linjatason XLR-lähdöstä.

Electro-Voicelta kerrotaan, että PXM-12MP nivoutuu saumattomasti useiden erilaisten aktiivisten subwoofereiden kanssa käytettäväksi.

Yhden millisekunnin portain asetettava viive puolestaan mahdollistaa kaiuttimen ajoituksen täsmäytyksen hajautetussa järjestelmässä.


D-luokan päätevahvistinten yhteistehoksi kerrotaan 700 wattia, josta 200 wattia on varattu diskanttikaistalle ja 500 wattia bassolle.
Maksiäänenpaineeksi luvataan 129 desibeliä (SPL).

 


Electro-Voicen omistaman Dynacordin osuus tuotteen suunnittelussa ja toteutuksessa näkyy ja monitori vastaa pitkälti aiemmin Riffissä jo testattua Dynacordin AXM 12 -mallia.

Lisätiedot: Profitron


 

 

21.02.2020
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy