Vuonna 1965 esitelty Hagström Viking -kitara sai melkoisen julkisuusnosteen, kun Elvis käytti sitä televisioidussa konsertissaan ’60-luvun lopulla. Tänä vuonna julkaistu Viking-retroilu on puolestaan omistettu vuodelle ´67.
Hagström ´67 Viking II -mallissa on puoliakustinen runko, joka on valmistettu viisikerroksisesta loimuvaahteralaminaatista. Kaula on niin ikään loimuvaahteraa, ja se on kiinnitetty kaulaan neljällä pultilla. Tämä liitostavan todetaan tuottavan hieman kirkkaamman ja heleämmän soinnin, ja selkeämmän atakin.
Kielten soiva pituus (”mensuuri/skaalanpituus”) on 24,56 tuumaa eli 624 millimetriä.
Hagström ´67 Viking II:n kaula on varustettu valmistajan kehittämällä ja patentoimalla H-Expander -kaularaudalla. Sen valtteihin kerrotaan kuuluvan kaulan stabiilius, samoin kuin soinnilliset ominaisuudet: pitkä soivuus ja ”pyöreä” atakki ovat valmistajan oman arvion mukaan niin ikään H-Expander -kaularaudan ansiota.
Hagström ´67 Viking II -mallin otelaudassa on puolestaan käytetty valmistajalle tuttuun tapaan Resinator-puukomposiittia. Materiaalin kerrotaan muistuttavan soinniltaan eebenpuuta, mutta samalla sen luvataan välttävän perinteisten puumateriaalien ongelman eli susiäänet.
Otelaudan radius on 15 tuumaa, ja nauhat ovat tyyppiä medium.
Hagström ´67 Viking II on varustettu Fender-tyylisellä virityspäällä, jossa kaikki virityskoneistot ovat samalla puolella. Ne ovat valmistajan omaa tuotantoa ja toimivat 18:1 -suhteella. Myös ajankuvaan kuuluva kielten ohjainpalkki on asennettu lapaan.
GraphTechin Black Tusq XL -satula on leveydeltään 43 millimetriä.
Hagström ´67 Viking II:een on asennettu kaksi valmistajan H-52 AlNiCo 5 -minihumbuckeria, joiden kuoret ovat ajan hengen mukaiset. Mikrofoneissa on kuitenkin nyt myös kelojen puolitus yksikelaista soundia varten, ja vaihto hoituu erikseen kummallekin mikille tone-säätimissä olevien nostokytkimien avulla. Myös volume-säätimiä on kaksi kappaletta, kun taas mikkivalitsin on kolmiasentoinen.
Lisätiedot: EM Nordic