Seafoam green eli merenvaahtovihreä ei kuulu Gibsonin perinteisimpiin väreihin, mutta nyt Les Paul Classicin voi kuitenkin hankkia sellaisenakin. Umpeen ei ole pintaa sentään maalattu vaan vaahterakannen syyt kuultavat värin läpi.
Tämän vuoden mikrofoniparin muodostavat Zebra Coil ’57 ja Hot Super -57, joissa kummassakin kelojen puolitus hoituu voluumisäätimeen integroidulla kytkimellä.
Yhteinen sävynsäädin on uusi piirre, samoin kuin neljännen potentiometrin paikan itselleen kaapannut pikkuinen vipukytkin, jonka takaa löytyy enimmillään 15 desibeliä vahvistusta. Boostin määrän voi säätää ennakkoon elektroniikkalokeron puolelta, kiitos etuvahvistimessa olevan trimmerin. Etuvahvistin on käytössä vain boost-toiminnon aikana ja se tarvitsee toimiakseen yhdeksänvolttisen pariston. Jos pariston jättää pois, pikkukytkintä voi käyttää kill switchinä.
Classicin ohessa vipukytkin löytyy myös Signature-mallista, muissa Les Pauleissa toiminto on toteutettu tone-potentiometriin integroidulla kytkimellä.
Ruusupuiseen otelautaan asennetut nauhat edustavat nekin Gibsonin uutta suuntaa – 2014 kaikissa Gibsoneissa käytetään kryogeenisesti karkaistua nauhaterästä. Käytännössä perinteinen ja itsessään tavallinen nauhalanka jäähdytetään nestemäisessä typessä (-185 C), jolloin sen molekyylirakenne muuttuu pysyvästi ja tuloksena on mekaanista kulutusta paremmin kestävä metalli. Tekemiensä kokeiden perusteella Gibson lupaa, että perinteisiin verrattuna syväjäädytetyt nauhat kestävät neljä kertaa pitempään. Silti soittotuntumaa kuvaillaan prikulleen vastaavaksi kuin käsittelemättömällä nauhalla, joskin soinnin vireen pitäisi senkin olla pakastusprosessin ansiosta puhtaampi.
Muodikkaasta julkisivusta riippumatta taustapuolen väritys on perinteistä Gibsonia… Ja saa kitaraa etupuolenkin osalta myös muillä värityksillä, jos vihreä ei mallaa mieleen.
Kaulan profiili on pyöreähköä 60-lukua ja otelaudan reunalistat peittävät nauhojen päät aitoon Gibson-tyyliin.
Virityskoneistot, talla ja kieltenpidin ovat ToneProsin tuotantoa.
Les Paul Classicin mahonkirunkoa on kevennetty poistamalla puuta muualtakin kuin elektroniikan asennuksen vaatimista kohdista. Gibsonin tavoitteena on 1980-luvun tyylinen painoluokka.
LIsätiedot: Into-Luthman