Esiinnyn edukseni – kaikille turvallinen musiikkiala

Image

Musiikkiala on laatinut yhdessä koko alaa hyödyttävän ohjeistuksen häirinnän, syrjinnän ja epäarvoisen kohtelun kitkemiseksi alalta.

 

 

Esiinnyn edukseni – kaikille turvallinen musiikkiala -ohjeistus on työkalu, joka tarjoaa selkeät ohjeet turvallisen tilan luomiseen sekä hyvän käytöksen mallit – alalla on nollatoleranssi kaikenlaiseen häirintään, syrjintään ja epäasialliseen kohteluun.
Ohjeistuksen ovat yhdessä laatineet Muusikkojen liitto, Suomen Musiikintekijät, Music Finland, SOA - Suomen ohjelmatoimistot ja agentit, Suomen Sinfoniaorkesterit, LiveFIN, Teosto, Gramex, Musiikkikustantajat, Musiikkituottajat - IFPI Finland, Suomen Säveltäjät, Suomen kansallisooppera ja -baletti. Ohjeistuksen laatimisessa ovat olleet mukana myös Ekvalita sekä THL. Ohjeistusta koordinoi Muusikkojen liitto ja sen graafisen ilmeen on suunnitellut ja toteuttanut Tero Ahonen.

Ohjeistus julkaistiin 31.5.2022 ja siihen voi tutustua hanketta varten perustetulla sivustolla.  

Sivustolle on koottu ohjeita, hyviä toimintamalleja ja hyödyllisiä linkkejä sekä ideoita siihen, miten toimia, jos näkee tai kokee häirintää, syrjintää tai epäasiallista kohtelua alallamme. Ohjeiden avulla voi myös peilata omaa toimintaa – jos on itse syyllistynyt häirintään, syrjintään tai epäasialliseen kohteluun, ohjeistus tarjoaa tukea asioiden ratkaisuun ja uudelleen oppimiseen.

Ohjeistus julkaistaan sekä suomeksi että englanniksi.

Ohjeistuksen teemoista järjestetään tiistaina 16. elokuuta 2022 kaikille avoin keskustelutilaisuus. Tilaisuuden tarkemmat tiedot julkaistaan myöhemmin.

Lisätiedot: Muusikkojen liitto