Espan lava avautuu toukokuussa

Image

Kaupungin tiedotteessa kerrotaan, että live-keikat käynnistyvät toukokuun lopulla koronatilanteen salliessa tai vaihtoehtoisesti keikat kuvataan alkuun Savoy-teatterissa ja esitetään virtuaalisesti Espan lavan some-kanavilla sekä Helsinki-kanavalla. Ohjelma jatkuu syyskuun alkuun saakka.

2021 ohjelmistossa korostuu kotimaisuus. Lavalla nähdään mm. jazz- ja pop-keikkoja, lastenohjelmaa ja yhteislaulua.
Espan lavan ohjelmiston avaa jokavuotinen Open Stage -esityssarja, johon haettiin esiintyjiä avoimella haulla. Open Stage -hakuun tuli tänä vuonna satakunta hakemusta. Mukana on musiikkia bluesista folkiin sekä kuoroja ja klassista musiikkia. Open Stage -keikkoja esitetään toukokuusta elokuuhun. Osa Open Stage -keikoista välitetään myös Radio Helsingissä torstaisin 10.6. alkaen.

Heinäkuussa Espan lavalla kajautetaan yhteislaulua, kun pitkään jatkuneen soitto- ja tanssikiellon on viimein määrä päättyä. Mukana on kotimaisia iskelmäklassikoita, ulkomaisia kestohittejä sekä kotimaisia rockin ja popin helmiä. Yleisöä laulattaa helsinkiläinen pop-duo the Bowties
Nyt saa laulaa! Yhteislaulua Espalla – The Bowties 8.7. klo 17.

Suomen Jazzliitto tuottaa kotimaiseen jazzmusiikkiin keskittyvän korkeatasoisen Jazz-Espa -konserttisarjan heinäkuussa 26.7.–31.7. Mukana ovat mm. Riitta Paakki Quartet, Kaisa Mäensivu Trio sekä Afrojazz Quintet feat. Charlotta Kerbs.

Kansanmusiikkiin keskittyvän Etno-Espan konsertteja kuullaan 2.–11.8. Ohjelma ja aikataulu julkistetaan kesäkuussa.

MIL-Espan jokakesäiset sotilassoittokuntien konsertit järjestetään perjantaisin 2.7.–20.8. klo 14 (Poikkeuksena Jazz-Espan ja Etno-Espan perjantait 30.7. ja 6.8., jolloin MIL-Espaa ei järjestetä).

Kaikille avoin Helsinki puhuu -keskustelutapahtuma järjestetään Espan lavalla 25.–26.8. Toista kertaa järjestettävän tapahtuman tuottaa Helsingin kaupungin Savoy-teatteri.
Tapahtuman toinen päivä alkaa Itämeripäivän aamunavauksella, joka järjestetään yhdessä John Nurmisen Säätiön kanssa.
Muista teemoista, puhujista ja yhteistyökumppaneista tiedotetaan kesän aikana ja Helsinki puhuu -tapahtuman koko ohjelmakartta julkaistaan elokuun alussa.  

Viime kesän tapaan Espan lavan yleisön ja esiintyjien turvallisuudesta huolehditaan tarvittaessa rajaamalla konserttien yleisömääriä sekä huolehtimalla turvaväleistä ja hygieniaohjeistuksesta sekä suosittelemalla kasvomaskin käyttöä. Kaikki tapahtumat ovat pääsymaksuttomia ja esteettömiä.   

Tänä kesänä Espan lavan yhteistyökumppanina toimii Foodora.
”Lähdimme mukaan kumppaniksi Espan lavalle, koska haluamme osoittaa tukemme tapahtuma- ja kulttuurialalle. Espan lavalla on pitkät perinteet osana Helsingin kesää, joten haluamme olla mukana tuottamassa elämyksiä sekä kannustamassa ihmisiä taas viettämään aikaa ystävien ja läheisten kanssa musiikin sekä piknikin merkeissä”, kertoo Foodoran kampanja-asiantuntija Sandra Rinta-Panttila.

Tarkempia tietoja ohjelmasta ja aikatauluista Espan lavan verkkosivuilta sekä Espan lavan Facebook- ja Instagram-sivuilta.