Nayteikkuna

Etno-Espa toteutuu elokuun alussa

Espan lavalla vuosittain järjestettävä ilmaiskonserttisarja toteutuu jälleen 3.–9.8.2020. Koronavirusepidemian johdosta tapahtumaympäristössä noudatetaan erityisjärjestelyjä, joilla taataan yleisön ja esiintyjien turvallisuus. 

Tapahtuman avaa kansainvälisesti arvostettu harmonikansoittaja Johanna Juhola Reaktori-yhtyeineen, ja viikko huipentuu Sakari Kukko Afro Chamberin konserttiin.

 

Vuoden 2020 Etno-Espa toteutetaan viikon mittaisena konserttisarjana tapahtuman syntypaikassa Espan lavalla. Kaikkiaan 13 konsertin kokonaisuus esittelee jälleen uutta kansanmusiikkia monenlaisissa muodoissaan. 

 

 

Avajaiskonsertissa 3.8. kuullaan Johanna Juhola Reaktoria, jonka muodostavat kansainvälisesti arvostetun harmonikansoittaja Juholan lisäksi Felix Zenger, Milla Viljamaa ja Sara Puljula. Yhtyeen fantasiatangomaailma käynnistää konserttiviikon, jonka aikana kuullaan joka päivä kaksi huippuluokan konserttia.

Espan lavaa hallinnoiva Savoy-teatteri on luonut Espan lavan toimintaa koskevat yleiset turvallisuusohjeet. Rajatun yleisöalueen suurin sallittu yleisömäärä on sata henkilöä, ja penkit ja seisomapaikat on sijoitettu turvavälein. 

Erityisjärjestelyjen vuoksi myös konserttiaikatauluihin on tehty muutoksia ja tänä vuonna konsertit alkavat klo 16.00 ja klo 18.15. 

Turvallisuusohjeita päivitetään ja ne saattavat muuttua kulloistenkin viranomaisohjeiden ja määräysten mukaisesti. Yleisön toivotaan tutustuvan turvaohjeisiin tapahtuman kotisivuilta (www.etno-espa.fi) ennen konserttiin saapumista. 

Viikon aikana kuullaan muun muassa Etnogaalassa vuoden artistiksi palkitun Juurakon rouheaa blueslaulantaa (4.8.), haapoja & illmari kollektiivin räp-riimittelyä, jossa kohtaavat vaikutteet kansanmusiikista ja indiepopista (7.8.), sekä Ojajärvi Blom Ojajärven pitkähuilun ja beatboxauksen ympärille rakentuvaa “yläsävellaboratoriota” (4.8.). 

Lasten konserteissa viihdyttävät lauantaina 8.8. Soiva Siili Duo (klo 15.00) ja Arabic Twist (klo 13.00), joka esittelee musiikin, runouden ja tanssin avulla arabikulttuurin kauneutta.

Etno-Espa on 15 ensimmäisen toimintavuotensa ajan päättynyt Taiteiden yön konsertteihin, mutta tänä vuonna koronaviruspandemian johdosta päätöskonsertit kuullaan Espan lavalla jo sunnuntaina 9.8. 

Iltapäivällä kuullaan Hildá Länsmanin ja Tuomas Norvion muodostamaa duoa, jossa kohtaavat joiun nuori lupaus ja elektronisen musiikin monitoimimies. 

Tapahtuma huipentuu Sakari Kukko Afro Chamberin kiehtovaan länsiafrikkalaista perinnettä ja suomalaista perinne- ja taidemusiikkia yhdistävään konserttiin. Yhtyeen riveissä nähdään Piirpauke-yhtyeen perustaja Kukon lisäksi useita kansainvälisesti meritoituneita huippumuusikoita. Laulaja Meissa Niang on keikkaillut vuosikymmeniä ympäri maailmaa eri kokoonpanojensa kanssa. Cheikh ja Doupain Cissokho sekä Abdoulay Ndiaye kuuluvat puolestaan legendaariseen Cissokho-muusikkosukuun. 

Etno-Espan koko ohjelma ja tarkemmat artistiesittelyt ovat luettavissa tapahtuman kotisivuilla.

 

OHJELMA

MA 3.8.

klo 16:00 Johanna Juhola Reaktori


TI 4.8.

klo 16:00 Ojajärvi Blom Ojajärvi
Konsertin tarjoaa Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmä

klo 18:15 Juurakko


KE 5.8.

klo 16:00 Tuulikki Bartosik
Konsertin tarjoaa Viro-instituutti

klo 18:15 Heikki Ruokangas & Anne-Mari Kanniainen


TO 6.8.

klo 16:00 I FÄÄLAN med Mats Granfors, Kenneth Nordman och Tom Forsman 

Konsertin tarjoaa SLS/Finlands svenska folkmusikinstitut

klo 18:15 Duo NOOLI


PE 7.8.

klo 16:00 haapoja & illmari kollektiivi

klo 18:15 Lehtojärven Hirvenpää


LA 8.8. Lasten lauantai
klo 13:00 Arabic Twist

klo 15:00 Soiva Siili Duo

Päivässä mukana Konserttikeskus


SU 9.8.

klo 16:00 Hildá Länsman & Tuomas Norvio

klo 18:15 Sakari Kukko - Afro Chamber
Konsertin tarjoaa Maailman musiikin keskus

 

Etno-Espan tuottaa Etno-Espa ry. Tapahtuman yhteistyökumppaneita tai tukijoita ovat Taiteen edistämiskeskus, Suomen Kulttuurirahasto, Musiikin edistämissäätiö, Savoy-teatteri, Maailman musiikin keskus, Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmä, Viro-instituutti, SLS/Finlands svenska folkmusikinstitut, Konserttikeskus sekä Kappeli.

10.07.2020
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy