G Livelab Tampere tuo valoa synkkyyteen

G Livelab Tampere perustaa taiteilijoiden pop-up -myymälän ja avaa konserttisalinsa kenen tahansa käyttöön – uusilla avauksilla tuetaan taiteilijoiden työtä ja luodaan toivoa kulttuurikentälle.

 

Taide elää Tampereella -pop-up -myymälä toimii 29.–30. tammikuuta.
Oma Laboratorio -päivinä 1.–3. helmikuuta G Live Lab avaa puolestaan maailman parhaaksi valitun konserttisalinsa* kenen tahansa käyttöön.
Uusilla avauksilla musiikkiklubi pyrkii luomaan toivoa kulttuurikentälle synkässä pandemiatilanteessa.

– Yleisötapahtumat on jälleen kerran kielletty, ja kulttuuri- ja tapahtuma-ala kärsii koronatilanteen ja rajoitustoimien vuoksi valtavasti. G Livelab Tampere on koko pandemian ajan pyrkinyt kuitenkin tekemään positiivisia avauksia, joilla tuemme taiteilijoiden työllisyyttä ja tarjoamme yleisölle mahdollisuuksia taide-elämyksiin, kertoo G Livelab Tampereen toimitusjohtaja Annamaija Saarela.

Ensimmäisenä aluevaltauksenaan G Livelab Tampere avaa tiloihinsa Taide elää Tampereella -pop-up -myymälän 29.–30. tammikuuta. Myymälä tarjoaa esittävän taiteen tekijöille ja taideyhteisöille mahdollisuuden myydä teoksiaan sekä kuluttajille tilaisuuden tukea ja tavata taiteilijoita pandemian keskellä. Pop-upissa on saatavilla mm. äänitteitä, valokuvataidetta, sarjakuvia ja artistien fanituotteita. Luvassa on myös DJ-musiikkia. G Livelabin ravintola palvelee asiakkaita läpi viikonlopun ravintolarajoituksien mukaisesti. Kävijöiltä kysytään koronapassi.

1.–3. helmikuuta G Livelab Tampere järjestää puolestaan Oma Laboratorio -päiviä, jolloin kuka tahansa voi varata musiikkiklubin käyttöönsä 45 minuutin ajaksi ja saa muistoksi laadukkaan video- tai äänitallenteen esityksestään tai muusta tilaisuudestaan. Salissa on valmiina Faziolin flyygeli, laulu- tai puhemikrofoni sekä kitaravahvistin. Palvelu kohdistetaan erityisesti yksityishenkilöille, harrastusryhmille ja yrityksille. 250 euron hintaisen varauksen voi tehdä maksimissaan 10 henkilölle G Livelab Tampereen nettisivujen kautta.

– Meillä voi vaikka kuvata synttärionnittelun, kosinnan tai yrityksen videotervehdyksen, ikuistaa oman esityksen flyygelin ääressä tai jamitella kaveriporukan kanssa. Nyt on siis mahdollisuus ottaa maailmanluokan lava haltuun ja saada vierailusta vielä tallenne mukaan kaupan päälle, iloitsee Saarela.

G Livelab Tampereen suunnitellut konsertit joudutaan helmikuun alkupuolelle asti siirtämään koronarajoituksien vuoksi, mutta konserttitoiminta jatkuu heti kun se on rajoituksien puolesta mahdollista.

G Livelab Tampere on Muusikkojen liiton omistama yleishyödyllinen musiikkiklubi, jonka liikevoitto käytetään elävän musiikin edistämiseen. Koskipuiston historiallisessa Frenckellin pannuhuoneessa sijaitseva klubi avattiin vuonna 2019 ja se on palkittu mm. maailman parhaana konserttisalina (*Mondo*DR 2020) ja Suomen parhaana keikkapaikkana (*Industry Awards 2020 & 2021) sekä Tampereen kaupungin vuoden kulttuuriteko -palkinnolla (2021).

Lisätietoa tapahtumista: G Livelab Tampere

Uutinen perustuu G Livelabin tiedotteeseen.

20.01.2022
|
Riffi
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy