Gramex aikaistaa 11 miljoonan euron korvaustilityksen koronan takia

Koska muusikoilla ja tuottajilla on suuri rahantarve, Gramex auttaa tilanteessa aikaistamalla korvausten tilitystä.

 

Gramex pyrkii aikaistamaan tekijänoikeuskorvausten kevättilityksen noin kuukaudella. Koska muusikoilla ja tuottajilla on suuri rahantarve, Gramex jakaa noin 11 miljoonaa euroa korvauksia aikaistetusti.

"Koska korona on vienyt muusikoiden keikkatulot, rahantarve taiteilijaperheissä on suuri", sanoo Gramexin oikeudenhaltijayksikköä vetävä johtaja Tuomas Talonpoika. "Tahdomme auttaa vaikeassa tilanteessa."

 

Yhteinen päätös

Aikaistaminen on etätöihin siirtyneelle toimistolle iso haaste, ja päätös tehtiin yhdessä.
"Koska korvaukset maksetaan normaalisti noin kuudessa kuukaudessa, kokonaisen kuukauden leikkaaminen pois työajasta on henkilökunnalle iso puserrus, etenkin etätöissä. Auttaakseen tässä tilanteessa henkilökuntamme painaa nyt täysillä, ja haluan kiittää heitä tästä", sanoo Talonpoika.

 

Huhtikuun loppuun mennessä

Gramex jakaa aikaistetulla aikataululla huhtikuun loppuun mennessä yhteensä  noin 11 miljoonaa euroa. Siitä noin 6 miljoonaa tulee kotimaahan ja loppu pääosin muualle Eurooppaan.
Korvauksia saa noin 9000 Gramexin omaa asiakasta. Lisäksi osa korvauksista kulkee Gramexin ulkomaisten sisarjärjestöjen kautta.

Korvausten tarkasta maksuviikosta tiedotetaan korvauksen saajille sähköpostilla ja Faceboookissa. Se tapahtuu välittömästi, kun asia varmistuu.
Korvaukset piti alkuperin maksaa 24.5 mennessä. Aikataulun nopeuttamisen mahdollistaa henkilöstön vahvan panoksen ohella viime vuosien kehitystyö ja tulevaisuuteen painottunut suunnittelu.

 

Etsitään keinoja auttaa

"Gramex kartoittaa jatkuvasti muitakin keinoja, joilla voimme auttaa sekä korvauksia maksavia että saavia asiakkaitamme vaikeassa tilanteessa", sanoo Gramexin toimitusjohtaja Ilmo Laevuo:

"Keinomme ovat rajalliset, mutta teemme sen mitä voimme. Esimerkiksi, Gramex on aiemmin tiedottanut, että taustamusiikkiluvalla saa nyt myös striimata musiikkia omilta kotisivuiltaan. Tällä haluttiin helpottaa palveluiden siirtämistä verkkoon."

Lisätiedot: Gramex

23.03.2020
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy