Nayteikkuna

"HIM: Right Here In My Eyes by Ville Juurikkala"

Vielä ehtii käydä katsastamassa valokuvaaja Ville Juurikkalan, Tuska Festivaalin, Tiketti Gallerian ja Helsingin taidemuseon HAMin kokoaman valokuvanäyttelyn, jossa  seurataan viimeiselle kiertueellen valmistautuvaa HIM-yhtyettä.

Ville Juurikkalan viimeiset teokset valmistuivat juuri HIMin vasta startanneen jäähyväiskiertueen aattona. Osana Tuskan 20-vuotisjuhlia järjestettävä näyttely tuokin HIM-yhtyeestä esiin entistä rennomman puolen.

”On siellä HAMin näyttelyssä myös tummempaa ja eeppisempää kuvastoa mutta mulle on jäänyt eniten mieleen se miten jätkillä on ollut viimeisten viikkojen aikana tosi iloinen ja hyvä yhteishenki. Kai siitä osa onnistui taltioitumaan kameralle”, Juurikkala toteaa tyytyväisenä.

Jo toistakymmentä vuotta HIMiä kuvannut Juurikkala ja Ville Valo toteuttivat näyttelyn siltä pohjalta, että tärkeintä on se mitä on tässä ja nyt.
"Kaima Juurikkala on fotografinen saattohoitaja vailla vertaa: hyvä, hempeä ja härski," kuvailee Ville Valo.

”Vaikka mä oon tässä välissä kuvannut monia ulkomaisia artisteja, joiden levymyynnit voivat olla jopa kymmenkertaisia HIMiin verrattuna, heillä ei silti ole mun mielestä aivan samaa karismaa. Juuri tän vahvan karisman takia mä olen omasta mielestäni tehnyt vanhoista kuvistani parhaat HIMin kanssa.  Tätä samaa kertoo myös kaikki näyttelyissä ja muualla saamani katsojien palaute”, summaa Juurikkala.

HIM: Right Here In My Eyes -nimeä kantavan näyttelyn lisäksi 20-vuotias Tuska Festivaali juhlistaa syntymäpäiviään Tiketti Galleriassa, jonne on ripustettu laajempi kattaus Juurikkalan kuvia Tuskan juhlavuoden esiintyjistä.

Mukana ovat muun muassa Amorphis, Apocalyptica, HIM ja Sonata Arctica.
Kummankin näyttelytilan kaikki teokset ovat myynnissä Tiketti Galleriassa ja verkkokaupassa.
Myös HAM-kulmaan tulevat uniikit Valon ja Juurikkalan nimikirjoituksilla varustetut näyttely-originaalit ovat saatavilla Tiketin kautta.

"HIM: Right Here In My Eyes by Ville Juurikkala"
Helsingin taidemuseo HAM
HAM-kulma, Eteläinen Rautatiekatu 8, Helsinki

Näyttely on avoinna 3. heinäkuuta 2017 saakka. Ma – su klo 11 – 19

Tuska
Suvilahti, Helsinki, 30.6.–2.7.2017
 

27.06.2017
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy