Huippuartistit keräävät huutokaupalla varoja luonnonsuojeluun

Image

Luonnonperintösäätiön ja Von Hertzen Brothers -yhtyeen yhteinen huutokauppa on avautunut. Huutokauppaan ovat esineitään lahjoittaneet useat eturivin artistit ja sillä kerätään varoja Lopella sijaitsevan metsän suojeluun.

 

Huutokaupattavien kohteiden joukossa on esimerkiksi The Rasmuksen Lauri Ylösen Euroviisu-esityksessä käyttämiä sulkia, Anssi Kelan huuliharppu telineineen, Paula Vesalan katu-uskottava nahkatakki sekä Maustetyttöjen kehystetty ”Ne tulivat isäni maalle” -tekstioriginaali.

Image

 

"Artistit lähtivät innolla mukaan hankkeeseen. Luonnonalueiden säilyttäminen ja monimuotoisuuden turvaaminen on meidän jokaisen yhteinen asia, ja myös me muusikot haluamme olla äänekkäästi mukana suojelemassa luontoa", huutokauppaa järjestäneet Mikko, Kie ja Jonne von Hertzen toteavat.

Nyt järjestettävällä huutokaupalla kerätään varoja Lopella sijaitsevan metsäalueen ostoon. Metsän myy Luonnonperintösäätiölle Vantaan kaupunki ja sillä on hintaa 340 000 euroa. Metsä nimetään Blue Forestiksi Von Hertzen Brothers -yhtyeen viime keväänä ilmestyneen levyn Red Alert in the Blue Forest ja sen myötä käynnistyneen luonnonsuojelukampanjan mukaan.

"Blue Forest on upea, järeitä haapoja ja kuusia kasvava järvenrannan sekametsä, jossa asustavat muiden muassa liito-orava ja valkoselkätikka. Alueen läpi virtaa saukon reviiriin kuuluva joki. Vielä tarvitaan varoja tämän mahtavan alueen suojelemiseksi, joten nyt on aika huutaa suomalaisen luonnon hyväksi", Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja Pepe Forsberg vetoaa.

Blue Forest -huutokauppaan voi osallistua Luonnonperintösäätiön Ikimetsäpuodin verkkosivuilla

Huutokauppa on käynnissä 7.9.–21.9. välisenä aikana. Kaikki huutokaupattavat esineet ovat nähtävillä huutokauppasivulla.

Uutinen perustuu Luonnonperintösäätiön tiedotteeseen.