Kajaanin ammattikorkeakoulu ja Genelec rakentavat audiotuotannon laboratorion

Image

Audio Production Hubiksi nimetty kokonaisuus koostuu m. podcast-studiosta, digitaalisen äänisuunnittelun yksiköstä, immersiivisestä pelikeskuksesta sekä striimausstudiosta.

Kaiutinvalmistaja Genelecin ja Kajaanin AMK:n yhteistyön tavoitteena on tarjota eri tutkintojen opiskelijoille mahdollisuuksia tutkia immersiivisen äänisuunnittelun maailmaa ja sen hyödyntämistä elektronisen urheilun ja tietokonepelien toteutuksissa.
Samalla rakennetaan tuotantokapaisteettia KAMK:n opiskelijoiden ylläpitämälle, e-urheilutapahumia ammattimaisesti järjestävälle organisaatiolle.
Kaikki Audio Production Hubin yksiköt kalustetaan Genelecin monitorijärjestelmin.

 

Image

Kuvassa vasemmalla KAMKin esports-kehityspäällikkö Richard Withers KAMKista sekä Jussi Tikkanen Geneleciltä.

 

Genelecin tiedotteessa todetaan, että Suomi on ansiokkaasti mukana pelimaailmassa, ja täällä on syntynyt maailman menestyneimpiä pelikehitysyrityksiä. KAMKilla on ollut merkittävä rooli menestyksessä, sillä se on ensimmäisiä korkeakouluja, joka on tarjonnut pelikehittäjien tutkinnon.
KAMKin uusi Esports Business -tutkinto on kansainvälisestikin harvinainen, mikä tekee Kajaanista houkuttelevan kohteen opiskelijoille ympäri maailmaa.

”Olemme aidosti kansainvälinen korkeakoulu ja brändi, ja meille on tärkeää tehdä yhteistyötä paikallisten organisaatioiden kanssa, jotka jakavat samanlaisen ajattelutavan globaalista kehityksestä. Genelec on kansainvälinen, johtava äänitarkkailukaiuttimien valmistaja, ja olemme innoissamme, kun voimme tuoda heidän teknologiansa pelitiloihin”, toteaa Richard Withers KAMKista.

Genelecin toimitusjohtaja Siamäk Naghian lisää: "Meillä on pitkä historia korkeakouluyhteistöiden parissa ympäri maailmaa, ja olemme ylpeitä päästessämme tukemaan ja kasvattamaan seuraavien sukupolvien lahjakkaita yksilöitä. Suhtaudumme myös intohimoisesti teknisiin innovaatioihin, ja pelien immersiivisen äänisuunnittelun maailma on epäilemättä yksi toimialamme jännittävimmistä alueista tällä hetkellä. Odotamme innolla, mitä KAMKin opiskelijat tulevat luomaan uudessa keskuksessa!”

Lisätiedot:

• Genelec

KAMK