Nayteikkuna

Mr. Fastfinger Trio ja Douglas Blair (W.A.S.P.) yhteiskeikalla Sello-kirjastossa

Lauantaina 5. toukokuuta nähdään Espoon Sello-kirjastossa uniikki kattaus. Lavalla legendaarisen W.A.S.P. yhtyeen kitaristi Doug Blair sekä instrumentaalirockia ja animaatioita yhdistävä Mr. Fastfinger Trio. Sellon kirjastossa keikat soitetaan jo iltapäivällä.


Mr. Fastfinger Trio

Mr. Fastfinger Trio soittaa instrumentaalirockia kaikilla eksoottisilla mausteilla. Bändissä soittaa kitaristi Mika Tyyskä, rytmiryhmässä Lasse Rantanen ja Thomas Törnroos sekä taustakankaalta käsin karismaattinen animaatiokitaristi Mr. Fastfinger. Bändi luottaa sekä tiukkoihin sovituksiin että intuitiiviseen improvisaatioon – lavalla voi tapahtua mitä tahansa, ja niin tapahtuukin.

 

 

Mr. Fastfinger ponnisti maailmaan aikoinaan supersuositun Guitar Shred Show -sivuston avulla. Animaatiohahmon luoja Mika Tyyskä on itsekin saavuttanut mainetta ilmeikkäällä soittotyylillään ja kiertänyt klinikoimassa Euroopassa sekä Aasiassa. Tänä keväänä Mika kävi ensimmäistä kertaa keikalla Moskovassa. Mika on myös luonut runsaasti oppimateriaalia kitaristeille mm. Iso-Britannialaiselle JTC Guitar:ille ja Suomalaiselle Rockway:lle sekä Yousician:ille.

Mr. Fastfinger Trio viimeistelee neljättä albumiansa. Sellon kirjastossa kuullaan useampi kappale loppukesästä julkaistavalta Mountain Tone -levyltä. Mr. Fastfingerin nimissä on aiemmin julkaistu kolme albumia: The Way of the Exploding Guitar (2009), In Motion (2012) ja Spirit Rising (2015) sekä liuta EP:itä ja sinkkuja.


Douglas Blair

Douglas Blair on on yhdysvaltalainen muusikko ja heavy metal -yhtye W.A.S.P.:in kitaristi. Douglas esiintyy Sellon kirjastossa soolona ja soittaa näytteitä moniulotteisista projekteistaan. Blair tuo mukanaan mm. kaksikaulaisen kitaransa ja hyödyntää Sellon esityksessään monikanavaista kaiutinjärjestelmää. Soiton ja laulun ohessa kuullaan tarinoita ja taustoja miehen musiikista ja urasta.

 

 

Blair on myös Turkulaisen Rock Academy Finland:in opettaja ja bändivalmentaja. Alunperin Turusta lähtöisin olevalla koululla on opetusta ympäri suomea.  Douglas soittaa W.A.S.P.:in viimeisellä neljällä W.A.S.P. albumilla: Dominator(2007), Babylon(2010), Golgotha(2015) ja Re-Idolized(2018), ja on kiertänyt bändin kanssa lukuisia kertoja Euroopassa ja Amerikassa. W.A.S.P. on pääesiintyjänä Tampereella 12. heinäkuuta, Sauna Open Air Festival:illa.

 

5. Toukokuuta Sellon kirjasto, Espoo

Douglas Blair klo 15:30
Mr. Fastfinger Trio klo 16:30

28.04.2019
|
Riffi
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy