Music x Media kasvaa ja kansainvälistyy

Image

Music x Median uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Music Finlandin toiminnanjohtaja Kaisa Rönkkö.  Samalla yli 30 vuotta suomalaista musiikkialaa Tampereella palvellut Music x Media uudistuu nelipäiväiseksi ammattilaistapahtumaksi, joka huomioi ohjelmassaan kattavasti myös muita musiikkia työssään hyödyntäviä luovia aloja. Music x Media järjestetään 28.9.–1.10.2022

 

Kaisa Rönkkö siirtyy Music x Median toimitusjohtajaksi 3.9.2022 alkaen Music Finlandin toiminnanjohtajan paikalta. Hän on aiemmin toiminut Music x Median hallituksen puheenjohtajana. Rönkkö on tehnyt pitkän uran musiikin parissa asiantuntija- ja johtotehtävissä, erityisesti suomalaisen musiikkiviennin saralla.

Music Finlandin lisäksi Rönkkö on työskennellyt muun muassa Kansallisoopperassa ja -baletissa, Puolustusvoimissa, Fazer Konserttitoimistossa sekä muusikkona ja tuottajana.

 

Rönkkö on toiminut myös erilaisissa luottamustehtävissä, muun muassa Taiteen tiedotuskeskusten verkoston puheenjohtajana sekä Suomen maakuvaa linjaavan Finland Promotion Boardin johtoryhmässä.

Rönkkö nostettiin yhdeksi Suomen musiikkiteollisuuden vaikutusvaltaisimmista henkilöistä Mars-festivaalin toukokuussa 2022 järjestetyssä äänestyksessä.

– Olemme enemmän kuin iloisia Kaisan aloittaessa laajenevan Music x Median uutena toimitusjohtajana. Hän on osoittanut ainutlaatuista näkemyksellisyyttä ja ajanut voimakkaasti koko musiikkialan kehittämistä, summaa Music x Median varapuheenjohtaja ja Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

Musiikkialan toimijoita yli 30 vuoden ajan palvellut Music x Media laajenee tänä vuonna nelipäiväiseksi ja tarjoaa ohjelmasisältöjä musiikkialan lisäksi myös muille audiovisuaalisille aloille kuten elokuva- ja tv-aloille. Tulevaisuudessa tapahtuma satsaa vahvasti myös kansainvälisten yleisöjen tavoittamiseen. 

Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa ja se on yksi kaupungin elämystalouden kehitysohjelman kärkihankkeista.

– Pandemian myötä luovien alojen toimintakenttä on uudenlaisessa tilanteessa, jonka varaan luovien alojen tulee nyt itse rakentaa omaa tulevaisuuttaan. Music x Media tarjoaa foorumin alojen sisäiselle ja väliselle keskustelulle ja epäkohtien korjaamiselle, uudenlaisten liiketoimintamallien löytämiselle ja vakiinnuttamiselle, mutta myös alojen yhteiskunnallisen ja taloudellisen painoarvon esiin tuomiselle, toteaa Rönkkö, ja jatkaa: 

– Olen kiitollinen Tampereen kaupungille, joka jakaa visiomme siitä, että suomalainen tapahtuma- ja kulttuuriala voisi kasvattaa Music x Mediasta luovien alojen kansainvälisen talousfoorumin.

 

Music x Median monia ohjelmasisältöjä toteutetaan yhdessä laajentuneen kumppaniverkoston kanssa. Tapahtumassa kuullaan muun muassa Andrew Melchioria, joka tunnetaan teknologisten innovaatioiden hyödyntämisestä Massive Attackin, Björkin ja David Bowien kaltaisten nimien artistikehityksessä. Globaalin Hacate Entertainment Groupin perustaja Sarah-Chanderia puolestaan esittelee tapausesimerkkejä audiovisuaalisen alan musiikin lisensoinnista ja vuoden käsikirjoittajan Venlalla palkittu Anna Brotkin kertoo Aikuiset-sarjaan tehdyistä musiikkivalinnoista ja niiden merkityksestä. 

Muut ohjelmasisällöt ulottuvat henkisestä jaksamisesta kulttuurialan korruptioon ja TikTok -työpajasta viihdebisneksen tulevaisuuteen.

Tampere-talossa järjestettävän Music x Media -seminaariohjelman lisäksi live-musiikin nousevia kykyjä kuullaan jälleen tamperelaisilla keikkapaikoilla, kun Lost in Music -showcase-festivaali levittäytyy ympäri kaupunkia 28.9.–1.10.2022. Perinteiseksi muodostunut Industry Awards -palkintogaala pysyy sekin osana ohjelmaa. Valaistus- ja visuaalisen suunnittelun viimeisimpiä trendejä esittelevä Mikki Kuntun Light & Shadow – Powered by Music x Media nähdään keskiviikon 28.9. ohjelmistossa.

Lisätiedot: 

Music x Media

Lost in Music