Muusikkojen liiton tunnustuspalkinto 2022 Kaisa Rönkölle

Image

Muusikkojen liiton vuoden 2022 tunnustuspalkinto on myönnetty Kaisa Rönkölle merkittävästä työstä musiikkialan Musiikkialaa ankarasti koetelleen koronapandemian aikana Rönkkö rakensi sekä alan sisäistä että yhteiskunnallista vuoropuhelua ja vahvisti musiikin ammattilaisten ääntä. Palkinto on arvoltaan 5 000 euroa.

Kaisa Rönkkö on kuluneiden vuosien aikana koonnut musiikkialaa yhteen uudella tavalla paitsi musiikkiviennin johtajana myös yhteiskunnallisena vaikuttajana.

Pandemiarajoitusten ajettua musiikki- ja tapahtuma-alan ennennäkemättömään kriisiin Rönkkö kokosi yhteen alan äänen ja piti ammattilaisten puolta yhteiskunnallisessa keskustelussa. Pandemiavuosien jälkeen Rönkkö jatkaa työtä alan äänenkannattajana ja tulevaisuuden rakentajana.

Rönkkö toimii vaikeinakin aikoina poikkeuksellisen ratkaisukeskeisesti. Valovoimaisena vaikuttajana hän edistää musiikkialan kehitystä, kasvua ja yhteistyötä sekä innoittaa kaikkia toimimaan yhteisten tavoitteiden eteen.

Music x Median toimitusjohtajana syyskuussa 2022 aloittanut Kaisa Rönkkö on toiminut musiikkialalla monissa asiantuntija- ja johtotehtävissä. Rönkkö työskenteli musiikkiviennin parissa Music Finlandin toiminnanjohtajana vuosina 2018–2022, mitä edelsi Suomen Kansallisoopperan ja -baletin orkesteripäällikön tehtävä. Koulutukseltaan Rönkkö on Musiikin maisteri, Master of Arts, musiikkipedagogi (AMK).

Palkinto luovutetaan Rönkölle suomalaisen musiikin päivänä 8. joulukuuta 2022 Helsingissä.

 

 

Tunnustuspalkinto myönnetään vuosittain merkittävästä työstä Muusikkojen liiton toimintapiirissäon jaettu vuodesta 1978 alkaen. Aiempien vuosien palkitut löytyvät täältä.

 

 

Kuva: Miikka Varila