Pop & Jazz Konservatorion avoin verkkopalvelun sopii itsenäisille opiskelijoille

Image

Tammikuussa avattu verkkopalvelu sisältää tiedotteen mukaan Pop & Jazz Konservatorion koko opetussisällön.
Soitinopiskelua tukeva teoria- ja säveltapailuapplikaatio Exaktor avautuu sekin vielä kuluvuna vuoden aikana.

 

Vuonna 1972 perustettu Pop & Jazz Konservatorio on Suomen johtava ja yksi Euroopan arvostetuimmista rytmimusiikkiin erikoistuneista musiikkioppilaitoksista, jossa on opiskellut lukuisia suomalaisia huippumuusikoita.

Perinteisen lähiopetuksen rinnalle on nyt avattu Pop & Jazz Open -palvelu, josta kuka tahansa voi ostaa itselleen opetusta.
Koronavuoden synnyttämä poikkeustilanne on tuonut musiikin verkko-opetuksen tarpeen esille koko maailmassa, mutta Pop & Jazz Openin tausta ulottuu aina vuoteen 2014, jolloin otettiin digiopetuksen ensiaskeleet.

Reilun viiden vuoden urakoinnin aikana on luotu kokonaisuus, jossa ­Pop & Jazz Konservatorion koko opettajakunnan taito ja tieto ollut pedagogisena pohjana.
Kehitystyön tuloksena ovat syntyneet muun muassa digitaaliset eri instrumenttien Soivat oppikirjat, joihin on koottu Pop & Jazz Konservatorion koko opetussisältö. Soivat oppikirjat toimivat musiikin ilmiöiden hakuteoksena ja työkirjoina eri instrumenteille.

Image


Opetusmateriaali on kuvannettu siten, että jokaisesta harjoitustyypistä on esimerkkisuoritus ja mahdolliset huomiot harjoituksen työstämisestä.

Tärkeänä osana verkko-opetusta on myös mobiilisovellus Exaktor, joka on tarkoitettu teorian ja säveltapailun itsenäiseen harjoitteluun.

Image

Exaktorissa on tuhansia tehtäviä eritasoisille oppijoille. Tehtävien sisältö alkaa alkeista ja yltää taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän tehtävistä ammatilliseen koulutukseen ja tarvittaessa korkeakoulutasolle.
Teknisessä toteutuksessa on ollut mukana suomalainen ohjelmistotalo Teatime Research ja se julkaistaan vuoden 2021 aikana.

 

Pop & Jazz Open parantaa rytmimusiikin opetusmahdollisuuksia koko Suomessa

Pop & Jazz Konservatoriossa opiskelu on miltei viidenkymmenen vuoden ajan edellyttänyt läsnäoloa Helsingissä. Tammikuussa 2021 alkaen Pohjoismaiden vanhimman rytmimusiikin oppilaitoksen opetus on kaikkien saatavilla lähtötasosta tai maantieteellisestä sijainnista riippumatta.

Juuri avatussa Pop & Jazz Openissa kuka tahansa voi opiskella Pop & Jazz Konservatorion ammattitaitoisten opettajien johdolla henkilökohtaisesti. Openista voi myös ostaa Pop & Jazz Konservatorion kehittämiä digipalveluita, kuten Exaktor-ohjelman ja soivia oppikirjoja.

Pop & Jazz Open myös mahdollistaa pedagogisia kokonaisuuksia muille oppilaitoksille ja yhteisöille, mikä osaltaan kohentaa koko rytmimusiikin opetuksen tilannetta Suomessa.

”Olemme innostuneita ja ylpeitä verkko-opetuksemme kehitystyöstä. Samaan aikaan on tietysti hyvä muistaa, että musiikin opiskelua ei kokonaan digikanaviin viedä. Etäopetus- ja lähiopetus täydentävät toisiaan. Nämä uudet avauksemme tuovat uusia mahdollisuuksia, eivät ole keneltäkään pois”, kertoo Pop & Jazz Konservatorion rehtori Janne Murto.

”Olemme etsineet jo vuodesta 2014 asti kansainvälisiä verrokkeja musiikin oppilaitosten verkko-opetuksessa. Voimme ylpeänä todeta olevamme kehitystyön kärkijoukossa. Mutta ei tätä digiopetusta tietenkään minkään kärkisijojen takia ole lähdetty tekemään. Oleellisinta on edelleen musiikin opiskelu. Ihan sama perustehtävä meillä edelleen on”, Murto sanoo.

Lisätiedot: Pop & Jazz Open