Tiina Hei: "Ota mut niin" – parisuhteettoman aprikointia

Uusien julkaisuiden linkkejä tulvii sähköpostiin siihen tahtiin, että vain osaa ennätä klikata. Nyt osui ajoitus onnekkaasti ja näinpä sitten tutustuin uuteen artistiin ja hänen tänään julkaisemaansa singleen. Ilahduin.


Teksti peilaa sinkuille varmastikin tuttua teemaa läheisyyden kaipuusta ja toiveiden kohtaamattomuudesta tai niiden osittaisesta kohtaamisesta.
"Tule mun luo, niin keitän meille iltateen… …niinkuin ennenkin" kuvaa luuppia, johon henkilö on itsensä solminut fwb-tyyppisen tai ehkä muun (ystävyys)suhteen puitteissa. Helposti se ei silti suju ja elämä on kompromissi, tulkitsen.

Musiikillisesti kappale liippaa likempää omaa maailmaa ja se ilahduttaakin sävellyksellisesti monella tapaa.
Ensinnäkin bassolinja on suorastaan loistava sekä rytmisesti että sisältämiensä sävelten osalta.
Harmoniaan on siihenkin satsattu – se on runsaampaa ja sisältää enemmän aineksia kuin radiossa soivassa keskiverrossa listapopissa tapaa nykyisin olla. Hieno esimerkki siitä, että jo muutamalla lainasoinnulla saa persoonallisia ja kuulijan mielenkiintoa ruokkivia vivahteita poppibiisinkin mausteeksi.
Linjakas melodia täydentää paketin tyylikkäästi.
Kun intensiteettiäkin välillä höllätään komppiryhmää karsimalla ja annetaan näin kuulijalle aikaa levähtää ennen seuraavaa paisutusta, kappaleen jaksaa ja haluaa kuunnella useampaankin kertaan.

Äänitysteknisestikin "Ota mut niin" on onnistunut. Soundit ovat kohdillaan ja verraten niukalla instumentaatiolla on luotu täyteläinen kudos, jossa elementeillä on selkeät tehtävänsä, jonka ne myös onnnistuneesti täyttävät. Pari vaivihkaa mukaan ujutettua äänitehostetta kruunaa kokonaisuuden.

Kyllä tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa julkaisua.

 

Tiina Hei: "Ota mut niin"

Omakustanne, julkaisu 26. maaliskuuta 2021

• Kuuntele: Spotify
• Katsele: Youtube

 

26.03.2021
|
Teksti: Lauri Paloposki | Kuva: Celin El Azizi
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy